Azt gondolnánk, ha itt a tél szinte lehetetlen színesen étkezni. Minden csak a burgonyáról és a gyökérzöldségekről szól. Egy könnyű, már-már a tavaszt idéző indiai főételt azonban 20 perc alatt összeüthetünk, akár vacsorának hétköznapra.
2 kisebb édesburgonya vagy egy egy fél sütőtök
1 kápia paprika
1 cukkíni
friss zöld petrezselyem
1 kk szárított petrezselyem
1/2 kk hing vagy asafoetida
bors, paprika, só
1/2 kk római kömény
csipet kurkuma
1/2 kk fekete mustármag
egy csipet őrült gyömbér
növényi olaj
A zöldségeket megtisztítjuk, felkockázzuk, a paprikát felkarikázzuk. Egy serpenyőben, 1 evőkanál növényi, pl. olíva olajon – de lehet kókuszzsír is – a mustármagot, fedő alatt kipattogtatjuk, majd beletesszük a többi fűszert, kivéve a nyers petrezselymet. A fűszeres alaphoz adjuk a zöldségeket, sózzuk, majd 15 perc alatt készre sütjük, pároljuk az ételt. Alacsony vagy közepes lángon, tapadásmentes sütőben víz nélkül is megpuhulnak a zöldségek. Az utolsó percekben hozzáadjuk a friss zöldpetrezselymet a sabjihoz, ami értékes alapanyag a hideg téli időszakban, és kiváló az egészségünknek. A főételt főtt rizzsel, és tetszés szerint friss salátával tálaljuk. Jó étvágyat!