A tökmag és a krumpli menyegzője Balarāma Dāsatól.
Hozzávalók:
1 kg krumpli
150 g hántolt nyers tökmag
1 db tv paprika
4 ek zsíradék
2 kk kurkuma só
A “Tök jó szósz” hozzávalói:
4 dl tejföl (lehet vegán is)
1/2-1 dl tökmagolaj
feketesó vagy fűszersó
őrölt feketebors
Elkészítés:
Közepes lángon kis zsiradék segítségével megpirítjuk a nyers tökmagot. (Vigyázat, ha túl nagy a láng, akkor nagyon pattog.) Ha már minden szem megbarnult, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és a sót. Amikor a burgonya üvegesre pirult, de még nem teljesen főtt puhára, beletesszük a feldarabolt paprikát, és megszórjuk kurkumával. Ha nem teszünk rá fedőt, ropogósabb lesz, ha lefedjük, akkor puhább.
Az étel így önmagában is élvezetes, de ha a “Tök jó szósz” hozzávalóit összekeverjük, és azzal együtt fogyasztjuk, még nagyobb elégedettséget tud okozni.