Augusztus 7-28.: Mahátma Gandhi filozófiája

Admin Hírek, Programajánló

Gandhi Kathá – 4 alkalmas online kurzus Gandhi szellemiségéről, és bölcsességének hatása a utókorra.
 
Az India@75 – India függetlenségének 75. évfordulója alkalmából és a Gandhi 150 jubileumi év lezárásaként megrendezett ünnepségsorozat keretében – az Indiai Köztársaság Magyarországi Nagykövetsége szervezésében -, dr. Shobhana Radhakrishnától hallhatunk a tiszteletreméltó Mahátma Gandhi filozófiájáról, tanításairól, értékrendjéről, amely megváltoztatta nem csak India, hanem az egész világ gondolkodását. Az igazságosság és erőszakmentesség példaképe, a tolerancia és odafordulás élő mintája máig tanulságokkal szolgál a világ gondolkodói számára.
 
A 4 alkalmas kurzus augusztus hónapban, szombati napokon kerül megrendezésre, és a részvételről oklevelet is kapnak a hallgatók! A kurzus egyébként 12 európai országban lesz elérhető, nemzetközi projekt.
 
Időpontok: Augusztus 7., 14., 21. és 28., szombat 17:00-18:30
 
A négy előadás témái:
▪ Az igazságosság és erőszakmentesség gandhiánus filozófiája (Sarvodaya, Satyagraha, Swaraj)
▪ Mahátma Gandhi átalakító erejű vezető szerepe, gandhiánus gazdaságfelfogás
▪ Mahátma Gandhi spirituális, jólléti, környezeti krédója
▪ Mahátma Gandhi ásramjai, minimalista életstílus
 
Az előadások a Cisco WebEx rendszeren keresztül, ezen a linken érhetőek el (Meeting number: 182 589 3056 Password: 123456).
 
Az előadóról: Dr. Shobhana Radhakrishna Sevagramban született, Mahátma Gandhi egy ásramájában és a Gandhi Katháról, vagyis Mahátma Gandhi hagyatékáról már 42 országban tartott előadást az elmúlt 3 esztendőben.
 
További információ a programról: Indiai Kulturális Központ, [email protected]