Burgonyás zöldborsós-krokett

Admin Gasztro, Hírek, Receptek, Vendégváró csemegék, italok

Ez a serpenyőben készült finomság könnyen elkészíthető, és tejföllel vagy tamarindos datolyaszósszal, forrón tálalva kitűnő eledel.
Előkészítési és főzési idő: kb. 30-40 perc, 1 tucat kroketthez

Hozzávalók:
3 közepes burgonya meghámozva és 2,5 cm-es kockákra vágva
1 pohár (250 ml) zöldborsó
1 teáskanál (5 ml) só
1 teáskanál (5 ml) frissen őrölt feketebors
¼ teáskanál (1 ml) hing
1 pohár (250 ml) zsemlemorzsa
¼ pohár (60 ml) finomra vágott friss korianderlevél vagy petrezselyem
¼ pohár (60 ml) ghí vagy olaj a sütéshez

Elkészítés:
Egy lábasban, enyhén sós vízben jó puhára főzzük a burgonyakockákat. Lecsöpögtetjük, krumplinyomón átpasszírozzuk, és félretesszük. Közben a zöldborsót is puhára pároljuk, lecsöpögtetjük és félretesszük.
Egy tálban összekeverjük a sót, a borsot, a hinget, a zsemlemorzsát, a zöldfűszereket és a tört burgonyát. Hozzáadjuk a borsót és jól elkeverjük. A keveréket egy tucat egyforma golyóra osztjuk és a tenyerünkkel 7,5 cm-es korongokká lapítjuk, vagy tetszés szerint formázzuk.
Egy teflonserpenyőt takaréklángon átforrósítunk. Beletesszük a ghí vagy olaj felét, és a hat korongot mindkét oldalán aranyszínűre és kérgesre pirítjuk (oldalanként 3-4 perc). A serpenyőből kivéve papírtörlőre, szalvétára helyezzük őket. A maradék ghít vagy olajat serpenyőbe tesszük és pirítva megsütjük benne a második adag krokettet is. Forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!