Ha sietsz és nem tudsz órákat tölteni a konyhában, ráadásul a kamrában
se túl sok az alapanyag, ez a recept kiváló választás lesz. Ízletes,
nem tudod elrontani, és nem igényel túl sok energiát. Villámgyors
konyhatündérek, munkára fel!
Hozzávalók:
– 3 ek ghí, vagy kókuszolaj
– 3 ek currylevél
– 3 nagy kockára vágott burgonya
– fél kk kurkuma
– 1 1/2 bögre zöldbab
– 1 ek őrölt koriander
– 1 kk só
– fél kk őrölt pirospaprika vagy chilipaprika
Elkészítés:
Hevítsük fel a zsíradékot egy wokban, majd a két tenyerünk között
összemorzsolva szórjuk bele a curry leveleket és pár másodperc alatt
pirítsuk meg. Jöhet rá hamar a burgonya, amit alaposab keverjünk el és
4-5 percen át süssük fedő nélkül. Ezután szórjuk meg a kurkumával, és
már hozzá is adhatjuk a darabokra vágott zöld zöldbabot is, majd
további 2 percig süssük együtt. Most következnek a további fűszerek: a
koriander, a só és a paprika, és attól függően, hogy csípősre
szeretnénk, vagy sem, választhatunk az édesnemes és a chili között.
Miután alaposan összekevertük, félig fedjük le és 20-25 perc alatt
főzzük meg. Ha szeretnénk, közben adhatunk hozzá vizet, ha nem
tesszük, sültebb, szárazabb állagú szabdzsit kapunk.
Jó étvágyat!