Fehérmákos krumpli zöldbabbal

Admin Gasztro, Hírek, Receptek, Zöldséges főételek, sabjik

Hozzávalók:
3 ek zsíradék
2 kk kalonji
1 kk asafoetida
2 ek hegyes erős
8 dl kockára vágott krumpli
20 dkg zöldbab
1 dl fehérmák
1 kk kurkuma
2,5 kk só

Elkészítés:
Egy wokban felmelegítjük a zsíradékot, majd hozzáadjuk a kalonjit, az asafoetidát, majd az apróra vágott zöld erőset (lehet akár egy kk őrölt chili is). Pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a krumplikockákat és 10 percig fedő alatt főzzük. Ekkor beleszórjuk a zöldbabot (lehet sárga- vagy zöldhüvelyű is, de használhatunk akár cukkínit is a bab helyett) és 20 percig fedő nélkül, rendszeres kevergetés mellett tovább sütjük. Időközben ledaráljuk a fehérmákot, majd amikor a zöldségek már majdnem teljesen megfőttek, a kurkumával együtt a zöldségekhez adjuk. Amikor elkészült, végül megsózzuk, még egyszer óvatosan átforgatjuk és készen is vagyunk.