Harrison meets Hendrix – itt a King of Braj új klipje!

Admin Hírek

Évfordulókat ünnepel a zenekar! Na, nem a sajátjukat, mert még alig két éve léteznek, abból egy a COVID árnyékában telt, de lelkesen folytatja az egri formáció, akik Indiáért és a gitárokért is rajonganak! Narasimha című új daluk két jelentős “East meets West” album előtt is tiszteleg: egyrészt George Harrison, aki a közelmúltban ünnepelte volna 78-ik születésnapját, Radha-Krishna Temple című koronjáról van szó, amely 1971-ben látott napvilágot és a rajta található “Hare Krishna Mantra” felvétel, amely hetekig vezette a toplistákat világszerte, azonnal a pop-kultúra részévé vált, másrészt a Hendrix-i hangzást ápoló szintén brit Kula Shaker “K” albuma előtt, amelynek Govinda című felvétele 1996-ban szintén hetekig állt az akkoriban a könnyűzenei promóciót forradalmasító MTV (Music Television) listájának előkelő helyein. Mindkét zenear öröksége nagy hatással volt a King of Braj-ra és jelen dalukban ötvöződik a két hangzásvilág: a torzított wah pedálos alap felett misztikusan ringatóznak a védelmező szanszkrit mantrák és a szitár-ihletésű gitár motívumok, mindezeket pedig egy izgalmas tabla groove fűszerezi a funkys lüktetésű ritmuson. A klip érdekessége, hogy a forgatás helyszínéül egyrészt az egri Govinda étterem szolgált, amely egyben egy indiai kulturális, meditációs és jógaközpont is, másrészt saját indiai zarándoklatból származó bevágások láthatók benne, további spirituális rezgésekkel gazdagítva a hangulatot!
A szám címében szereplő “Narasimha” (ejtsd: naraszimha) Krisna egyik fő avatárja, aki a spirituális utat járók védelme érdekében száll alá, azért, hogy elhárítson minden külső és belső akadályt az útjukból.
A szám üzenete? Csakúgy, mint Harrison számára volt: a belső út megtalálása elsődleges fontosságú mindenki számára. Akár egy Beatles tag vagy, akár egy borbély a Penny Lane-en, “money can’t buy love”.