Ez az ízletes és szokatlan étel Nyugat-Indiából, Gudzsarat államból származik. Csodálatos villásreggeli lehet, vagy gyors harapnivaló, ha sült hasábburgonyával, (növényi) tejföllel és csatnival tálaljuk.
Hozzávalók:
¾ pohár (185 ml) paradicsom, meghámozva és apróra vágva
1 ½ pohár (375 ml) csicseriborsóliszt
2 csípős zöldchili, kimagozva és apróra vágva
1 kis csokor friss korianderlevél, finomra vágva
1 teáskanál (5 ml) szárazon pirított szezámmag
½ teáskanál (2 ml) kurkuma
1 evőkanál (20 ml) cukor
1 teáskanál (5 ml só)
1 ½ pohár (375 ml) hideg víz
ghí vagy olaj a sütéshez
Elkészítés:
Összekeverjük az összes hozzávalót, kivéve a ghít vagy az olajat. Ha a tészta túl sűrű lenne, öntünk még hozzá egy kis hideg vizet.
Közepes lángon jó forróra hevítünk egy nehéz, öntöttvas palacsintasütőt vagy egy teflon serpenyőt. Kisebbre vesszük a lángot, és a palacsintasütőt vagy serpenyőt bekenjük a zsiradékkal. Bele kanalazunk 2 evőkanál tésztát, és szétterítjük, amilyen vékonyan csak tudjuk. Ha az alja aranyszélűre sült, egy kis ghít vagy olajat csorgatunk a széle köré, és megfordítjuk az „omlettet”. Ha a másik oldala is aranybarnára sült, kivesszük a serpenyőből. Félbehajtva, forrón tálaljuk.
Főzési idő: omlettenként néhány perc