Vannak napok, amikor szörnyű lyukasnak érezzük a gyomrunkat. Ilyenkor
egy jó laktató, nehéz étel megoldhatja a problémánkat. Ilyen például
ez a szabdzsi. A tejszíntől, a kesudiótól, és a sült zöldségektől
olyan hatást érhetünk el vele, hogy csodálkozni fogunk, milyen keveset
bírunk enni belőle ahhoz, hogy jóllakottnak érezzük magunkat.
Vigyázat, nem diétás!
Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
1 nagy fej brokkoli
4 közepes burgonya
10 dkg kesudió
fél liter tejszín
1 ek ghí vagy kókuszzsír
4/3 kk hing
1 kk őrölt koriander
fél kk feketebors
1 kk só
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük, a burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat és az összes zöldséget, és
még a kesudiót is szép barnára sütjük. Utóbbival óvatosak legyünk, úgy számoljunk, hogy sütés után még barnul egy picit magában.
Elkészítjük a csonszot, azaz a fűszeralapot: a ghíben megpirítjuk először a hinget, majd egy perc múlva beleszórjuk a koriandert és a
feketeborsot is. Fél perc elteltével felöntjük a tejszínnel, majd amikor felforrt, beleborítjuk az összes sült zöldséget és a sót, és
óvatosan kevergetve az egészet összefőzzük. Ha fokozni akarjuk az élményt, feldobhatjuk még sült házisajt kockákkal is.