Cukkinis padlizsán-rakott

Fodor Gasztro, Hírek, Receptek

Egy gyors tepsis alternatíva minimális előkészítéssel a cukkini-padlizsán kombinációra Manodharától. 

Hozzávalók:
2 padlizsán2 cukkini
1 kis paradicsomkonzerv
mozarella sajt vagy növényi sajt
olívaolaj
bors
hing
bazsalikom
oregánó
cukor

Elkészítés:
A 2 padlizsánt vastag karikákra szeljük és olívaolajon meggrillezzük mindkét oldalát, a két cukkinit pedig apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben pároljuk, borssal, hinggel megszórva, majd egy kis doboz paradicsomkonzervet öntünk rá, sót, cukrot, bazsalikomot és kevés oregánót adunk még hozzá. Összefőzzük. Egy tepsibe olívaolajat öntünk, beletesszük a padlizsánkarikákat, majd rákerülnek a paradicsomszeletek és a cukkini ragu. Végül pedig a sajt vagy növényi sajt koronázza meg az egészet.

Jó étvágyat! 😊

Forrás: Manodhara Konyhája