Ha Krisztus és Krisna találkoznának… 

Fodor Filozófia, Hírek

A kereszténység és a Krisna-tudat tanításait hasonlítja össze röviden a Krisna News egyik nemrégiben elkészült videója, amit itt tekinthetsz meg.  

Ha bővebben is érdekel a két vallás összevetése, akkor ajánljuk figyelmedbe Tasi István “Kereszténység és Krisna-hit – párhuzamok és eltérések” című könyvét. Ennek nyomtatott példányai évekkel ezelőtt elfogytak, azonban a kiadvány most pdf formátumban ingyenesen letölthető!  

A Krisna-hívők számára a könyv segítséget nyújt ahhoz, hogy jól informált, baráti párbeszédet folytathassanak keresztény ismerőseikkel.  

Mivel keresztény kultúrkörben élünk, Jézus tanításait általában jobban ismerik az emberek. Így a katolikusok és a protestáns felekezetek tagjai, a más vallásúak és a vallásilag el nem kötelezettek számára a “Kereszténység és Krisna-hit” abban segíthet, hogy az általuk ismert egyházak hittételeivel és vallási gyakorlataival összevetve ismerjék meg a hinduizmus vaisnava ágát. 

A videó és a könyv ismeretében felismerhetjük, hogy a részletekben rejlő különbségek ellenére a két vallás lényegi tanításai nagyon hasonlóak: mindkettő Isten megismerésére és szeretetére bátorítja a híveit.  

Dr. Tasi István / Ísvara Krisna Dásza