Imádkozunk a békéért

Admin Hírek

Mint a Krisna-tudatú Hívők Nemzetközi Közösségének (ISKCON) tagjai, az imáinkat ajánljuk mindazokért, akik az Ukrajnában kialakult helyzet szenvedői. Szívből imádkozunk azért, hogy ne szenvedjen még több ártatlan ember és a béke hamarosan helyreálljon a körzetben. 

Különösen szomorú a szívünk amiatt, hogy az Úr Kṛṣṇa híveinek ezrei a konfliktus által érintett területeken élnek. Közösségünk tagjai egyaránt élnek Ukrajnában és Oroszországban és attól tartunk, hogy nagy szenvedések várnak rájuk és családjaikra, barátaikra, legyenek azok lelki vagy világi társak. Bárcsak az Úr Kṛṣṇa megvédené mindannyiukat!

Hagyományunk szentjei arra tanítanak bennünket, hogy amíg az emberi társadalom jogot formál a Föld tulajdonára és elfelejti, hogy mindannyian Isten gyermekei vagyunk, addig mindig lesz konfliktus közöttünk. Az egyetemes testvériség felismerése kiterjed az ellenségeskedések áldozataira minden esetben és minden oldalon. 

Szívből imádkozunk, hogy meglássuk azt a napot, amikor oroszok, ukránok, amerikaiak, kínaiak, indiaiak, afrikaiak, európaiak és általában minden nép egyesül az egymás iránti és Isten iránti szeretet zászlaja alatt. A valódi békét, a valódi biztonságot, a valódi elégedettséget nem lehet gazdasági vagy politikai eszközökkel elérni. Csak akkor érhetjük el, ha megértjük, hogy valamennyien Isten gyermekei vagyunk és hogy mindenki, voltaképpen minden élőlény érdemes a tiszteletünkre, védelmünkre és szeretetünkre.

Hare Kṛṣṇa!

A Krisna-tudatú Hívők Nemzetközi 
Közösségének közleménye Ukrajnával kapcsolatban
ISKCON Kommunikációs Minisztérium 
2022. február 25.