Miért segíts adód 2×1 százalékával? Van 6 jó érvünk!

Admin Hírek

Az adó 2×1%-os felajánlások tekintetében az ember mindig nehezen választ a sok jó ügyért harcoló alapítvány és egyház közül. A legfontosabb mégis az, hogy valakinek felajánld ezt az 1%-ot, különben az államnál marad, ahelyett, hogy egy jó ügyet támogatnál vele. Hallgass a szívedre!

Mi, Krisna-hívők az elmúlt 3 évtizedben folyamatosan a magyar társadalom erősödéséért dolgoztunk, fáradoztunk, amely meggyőződésünk szerint csak gazdagabb lesz az örök védikus értékek beépítésével és gyakorlásával. Ezen értékek mentén az életmódunk megváltoztatása a jövőnk és boldogságunk záloga. Az elmúlt években a Covid-járványhullám okozta krízis, az élelmiszerek súlyos drágulása, a munkanélküliség és az ukrajnai háborús konfliktus jelentette a legnagyobb kihívást. Mind ételosztásainkkal, mind lelki-mentális segítségnyújtással próbáltuk segíteni embertársainkat, a magyar lakosságot, na és persze a hozzánk érkező menekülteket is. De a folyamatos klímaváltozás miatt, a dráguló üzemanyagárak okán, és mivel a hosszú-láncú élelmiszerellátás jól láthatóan az összeomlás szélére került, a fenntarthatósági törekvéseink, az önfenntartás oktatása is kiemelt fókuszba került. Ezen veletek és értetek dolgozunk, mert a Földnek és az emberiségnek nem nagyon maradt más választása, mint visszatérni az örök emberi értékekhez és a környezettudatos életmódhoz, amelynek a Krisna-tudatos elvek jelentik az alapját. Segítsd Te is munkánkat, segíts Te is nekünk adód 2×1 százalékával törekvéseinkben!

Mire használjuk fel adód 2×1%-át?

Környezetvédelem
A Krisna-hívők legfőbb magyarországi központja egy 287 hektáron elterülő biofarm. A Krisna-hívők nem utasítják el a technika vívmányait, de okosan használják azt, úgy, hogy a természeti környezettel is békében éljenek.

Állatvédelem
A Krisna-hívők vegetáriánusok és úgy gondolják, hogy heti 1-2 húsmentes nap még az igazán húscentrikus emberek életébe is beleférhet. A vegetáriánus étkezés és ízvilág titkainak átadásával ehhez próbálnak kedvet csinálni minden embernek. A házi kedvenceken túl ők valóban minden élőlényre, és állat jólétére odafigyelnek.

 

Lelki oktatás és meditáció
A Krisna-hívők hisznek abban, hogy korunk problémái abból a belső lelki űrből fakadnak, amelyet sehogyan sem tudunk anyagi örömökkel pótolni, kitölteni. A lelki tudás, a meditációs technikák, lelki tartalmú könyvek és az élet mélyebb kérdéseiről való tudakozódás által egy egészen új, mély szellemi mozgalmat képviselnek, amely minden embert hozzásegít a valódi boldogsághoz.

Erőszakmentes társadalom
A Krisna-hívők hisznek a békés, ahimszá elvű, erőszakmentes társadalom megvalósításában és egymás kölcsönös elfogadásában, a sokszínűség és a kulturális változatosság erejében. Munkásságukkal egy olyan erőszakmentes társadalmat kívánnak építeni, amely végül leomlasztja a fojtogató társadalmi feszültségeket. Hisznek abban, hogy Földünk legnagyobb kríziseit saját apró szokásaink megváltoztatásán keresztül, saját példánkkal és véleményünkkel előzhetjük meg.

Szegényélelmezés
A Krisna-hívők alapvető vallásos kötelességüknek tartják, hogy segítsék a gyenge, elesett embereket, megértve, hogy bárki bármikor kerülhet olyan élethelyzetbe személyes sorsa, karmája szerint, amikor nem képes egyedül talpon maradni az élet viharában. Ezért évente félmillió tál étellel segítik a rászorulókat hazánkban.

Új tudatosság
A Krisna-hívők hisznek abban, hogy a kevesebb több, az egyszerűség pedig egy olyan érték, amely egyszerre gyönyörű és sikeres éltet adhat az embereknek. A lelki értékek felé fordulás pedig nem csak teljesebb életet von maga után, hanem egy olyan életmódot alakít ki, amely által minden embernek jut elegendő kincs a Föld forrásaiból.

Töltsd le a rendelkező nyilatkozatot itt >>

www.egyhazi.hu

 

Egyházi 1%
Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége:
Technikai szám: 0389
http://egyhazi.hu/

Alapítványi 1%

Amennyiben egyetértesz törekvéseinkkel, kérünk,
az alapítványoknak felajánlható 1% esetében részesítsd előnyben az egyházunkkal együttműködő alapítványokat:

Védikus Kultúráért Alapítvány
Adószám: 18018318-1-14
https://krisna.hu/w/?q=node/275

Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány
Adószám: 18095575-1-41
www.karitativ.hu 

Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola
Adószám: 18183241-1-42
www.bhf.hu

Partner civil szervezet:
Noé Állatotthon Alapítvány
Adószám: 18169696-1-42