Április 30 – május 1: A kerttől a konyháig – Kertészeti és Gasztro Napok Krisna-völgyben

Fodor Hírek, Krisna-völgy, Krisna-völgy programajánló, Programajánló, PROGRAMOK

Anyák napja alkalmából hozd magaddal édesanyádat is Magyarország egyik legszebb biokertjébe és legfinomabb ételeket felvonultató ökofalvába!
 
 
Az első májusi hétvége a kert és konyha szerelmeseinek szól majd Krisna-völgyben. A legjobb és talán a legszebb anyák napi ajándék lehet, hogyha elhozod anyukádat is a hétvégére, ahol kertészeti szakvezetésekkel, fűszerbemutatókkal, a fenntarthatósággal, otthoni termesztéssel és kertészeti tippekkel ismerkedhetnek meg a vendégek. Ezúttal egy új kertészeti sétaút is megtekinthető és bejárható lesz, na és persze rengeteg finomsággal várják a látogatókat.
 
A rendezvényen Krisna-völgy vegyszermentes kertészete, a KrisnaKert mellett az ájurvédikus konyhatechnikai eljárások, valamint a kertben termett konyhakerti csemegék feldolgozása kapja majd a főszerepet.
 
 
 
De ellátogathatnak az érdeklődők a Völgy szívébe, a szentélybe, és különféle előadásokon is részt vehetnek. Szó lesz az indiai vendégszeretetről, hogyan köszöntik a vendégeket Isten képviselőjeként otthonukban, konyhájukban, illetve az ételek felajánlásáról és szakrális jelentőségéről, az indiai étkezési hagyományokról és arról, hogy a különféle zarándokhelyeken és szent helyeken hogyan és mit fogyaszthatnak az átutazók. A jógík étrendjéről.
 
 
A legnagyobb kedvenc persze minden alkalommal a látványkonyha, ahol meg lehet nézni és persze meg is lehet kóstolni a frissen készült szabadtűzi finomságokat. A tavaszias időben nem is kérdés, hogy a hétvége legjobb programjával vár Krisna-völgy. Az üde zöld természet már önmagában is rengeteg felfedeznivalót kínál a gyerekeknek, családoknak, de a kertészeti és gasztronómiai programok igazi csemegévé varázsolják ezt a tavaszi hétvégét.

 
Programok:
10:00 Szentélylátogatás körvezetéssel
11:00 Kertészeti körvezetés
12:00 Fűszerbemutató
13:00 Szentélylátogatás körvezetéssel
14:00 Ingyen lakomáim Indiában – gasztronómiai előadás
Az indiai vendégszeretet és az étel szakrális jelentősége.
15:00 Kertészeti körvezetés
16:00 és 17:00 Szentélylátogatás körvezetéssel
17.00 Ahol még fehér ember nem evett – gasztronómiai előadás
Szent helyek zarándokétkeztetése, étkezési hagyományok Indiában.

11:00 – 16:00 LÁTVÁNYKONYHA főzés

(Fotók: Pártha Dasa)
Turisztikai információ: +36304583373 [email protected]