Őexcellenciája Narendra Modi ünnepi üzenete

Admin Hírek

Őexcellenciája Narendra Modi, India Miniszterelnöke Janmāṣṭamī alkalmából, a korábbi évekhez hasonlóan ünnepi üzenettel köszöntötte a Krisna-hívő gyakorlókat, a Krisna-tudat Nemzetközi Közösségének tagjait szerte a világon.
 
Mint ünnepi üzenetében megfogalmazta: „Janmāṣṭamī ünnepének rengeteg aspektusa van mind az egyén, mind a közösség életére nézve. Az egyének számára Kṛṣṇa megjelenési napja a felemelő lelki élmények ideje, és annak a lehetősége, hogy közelebb kerüljünk Krṣṇához. Érdemes mélyebben is elgondolkodnunk Śrī Kṛṣṇa megszámlálhatatlan csodálatos tulajdonságán, és törekedni arra, hogy ezeket kifejlesszük magunkban. Mert, ahogy minden egyén, minden ember jobbá válik, ez a hatás megsokszorozódik a társadalomban.
 
Ahogy a Bhagavad-gītāban áll: „Amit egy nagy személyiség tesz, amilyen sztenderdeket követ és beállít, azt a társadalom tagjai mind követni fogják.”
 
Janmāṣṭamī közösségi szinten történő megünneplése, különösen a pandémia keltette zavar és eltávolodás után, az előhírnöke az optimizmusnak, és itt az ideje annak, hogy odafigyeljünk azokra az örök emberi értékekre, amelyek egyesítenek bennünket.
 
Az ISKCON ünnepeinek különleges szerepe van ebben, örömteli közösséget kovácsol azon hívőkből, akik felülemelkednek a különbségeken és így mind együtt ünnepelnek.
 
Az Úr Kṛṣṇa iránti mély odaadás számos társadalmi és humanitárius kezdeményezést is inspirál. A Jana Seva (közösségi szolgálat) és Janārdana Seva (a Legfelsőbb szolgálata) összetartozásának szellemisége Śrīla Prabhupāda maradandó öröksége, és az ISKCON munkásságának fémjele.
 
Kívánom, hogy Janmāṣṭamī ünnepet világszerte nagy lelkesedéssel ünnepeljék a hívők/bhakták és a társadalom pozitív erejévé váljanak.”