Ennek a bengáliai ételnek az elkészítését személyesen Śrīla Prabhupāda, az ISKCON alapító ācaryája tanította tanítványának, Yamunā Dāsīnak. A fűszerek kiemelik az urad dal különleges ízét.
Hozzávalók:
150 g feles, hántolt urad dāl – indiai, vagy más keleti boltokban beszerezhető
1 evőkanál durvára vágott friss gyömbér
1 kávéskanál édeskömény
1 1/2 l víz
2 nagy marék friss menta, durvára vágva
1 1/4 kávéskanál só
3 evőkanál ghí vagy növényi olaj
1 szárított erős paprika
1 1/2 kávéskanál római kömény
1/4-1/2 kávéskanál hing, hagyma helyett
2 közepes paradicsom
A gyömbért, az édesköményt és 2 1/2 dl vizet egy turmixgépben krémszerűvé keverjük, majd a maradék vízzel, a menta felével és a megtisztított dāllal felforraljuk, és kb. 1 órán keresztül főzzük.
Ekkor lehúzzuk a tűzről, sózzuk, és habverővel krémesre keverjük.
Egy másik edényben felforrósítjuk a ghít, beleszórjuk az összetört száraz paprikát és a római köményt, és addig pirítjuk, míg a köménymagok megbarnulnak, kb. 1 perc. Hozzáadjuk a hinget, majd 1-2 másodperccel később a feldarabolt paradicsomokat. 3-4 percig főzzük, és az egészet a forró dālba öntjük. Azonnal lefedjük, és 2-3 percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Belekeverjük a menta másik felét, vagy a tetejére tesszük, és így, dekorálva tálaljuk.