Égbolt: Februári feszültségek, márciusi lelki kincsek

Admin Hírek

Az elmúlt napok kedvenc csillagállása volt a Vénusz a Jupiter és a növő Holdsarló látványos találkozója a Halak csillagkép végén. Ez az állás tavaly is nagyon látványos volt, és kedvez az emberek közötti elfogadás, megértés és szeretet kifejeződésének. Ami érdekes, hogy a Neptunusz most érkezett csak meg a Halak csillagképbe február közepén. Olyan nagy már az eltérés a sziderikus és tropikus zodiákus között, hogy a lassú mozgású bolygóknál sok évnyi eltérést tapasztalhatunk a két belépési idő között. A Neptunusz eddig is a Halak zodiákusban járt, Nap-pálya alapon, de mostmár konkrétan a Halak csillagaival keringőzik, ilyet másfél évszázada nem tett. Mindez a szeretetvallások erősödésének és terjedésének fontos alapköve lesz a következő évtizedekben. Különösen a kereszténység, a vaisnavizmus és más Istenhez kapcsolódó, az emberiséget szolgáló irányzatoknál.

Ez a meseszép csillagászati látványosság azonban a Neptunusz belépésével érzelmi, mentális megbillenéseket és túlfűtöttséget ad és adott az elmúlt napokban is és kb. 28 naponta ennek ismétlődését fogjuk tapasztalni, amikor a Hold ebben a régióban sétál pár napig.

Sokan írtatok és kérdeztétek, hogy mi történik az égen és miért van ennyi kritikus helyzet és probléma. Többen írták, hogy megsérültek, kisebb balesetet szenvedtek és mindenféle nehézség volt az életükben a 18-19-ei hétvégén. Nos, Siva-rátri éjjele sosem tartozik a könnyűek közé, hiszen a Nap és a Hold is szaturnuszi befolyás alatt van. De ezúttal ez az újhold a Szaturnusszal együtt történt egzakt együttállásban, így a következő újholdig tapasztalhatunk nehézségeket, blokkokat akadályokat, feszültségeket. A Szaturnusz akár csontokat és házakat tud összetörni, ilyen sajnos, úgyhogy egyszerűen csak óvatosnak kell lenni és kerülni a kockázatokat.

A másik, ami már hosszú hetek óta feszültségben tartja az égboltot, az a Rohiní csillagképben járó Mars, ez az egész világra, társadalomra veszélyes és mindig nagy katasztrófákhoz vezet. A Szaturnusszal együtt humanitárius vészhelyzetet hoz, ahogy azt az év eleji elemzésekben jeleztem is. Nos, ez idén vélhetőleg Ukrajnában és Törökországban rajzolódott ki. A jó hír, hogy a Mars 1 héten belül elhagyja ezt a zónát és valószínűleg az utórengések is le fognak csökkenni. A nagy törökországi rengés idején egyébként utolsó napját töltötte a Ráhu is a Bharaníban, az Uránusz társaságában, ami légi katasztrófákhoz, tájfunokhoz és fölrengésekhez vezet, amikor együtt állnak. Tavaly nyár óta „élveztük” kaotikus hatásait. Most ennek végre vége van.

A Ráhu az Aswiniben lesz a következő hónapokban, ami az orvostudomány fejlődéséhez, kiemelkedő vezetők porondra lépéséhez lesz segítség. Fejlődni fog a technológia, különösen az elektromos autók és speciális jövőbeli járgányok terén, viszont sajnos a közlekedési, autós balesetek számát jelentsen megnöveli majd. Lovas sportokban hozhat komoly nehézségeket, és a lovakkal kapcsolatos etikátlan bánásmódra is fel fogja majd hívni a figyelmet.

A Nap és Szaturnusz találkozóján már túlvagyunk szerencsére, ennek köszönhető a fagyok hirtelen enyhülése, hidegebb időre maximum pár napig számíthatunk, most a Neptunusz és a Jupiter hatására inkább a vizeknek, esőknek jön el az ideje.

A következő hetekben a Merkúr-Szaturnusz találkozót kell átvészelnünk, nagyjából a teliholdig, ez pl. diplomáciai szakításokat országok közötti kommunikációs törést, a kommunikációs eszközök meghibásodását és a média világának leépülését, nehézségeit hozza majd magával. Merkúr korszakban lévőknek pár hetes nehézségeket hozhat. Nehezebb lesz megbeszélni a dolgokat, de szerencsére nem tart soká a dolog.

A következő hetek jeles eseménye a március 7-ei telihold Gaura Purnimá, azaz az Úr Caitanya teliholdja. Ez egy meseszép nap, mindenképpen érdemes megnézni a teliholdat, imádkozni, a Haré Krisna mantrát tudnám ajánlani a napra vagy esetleg egy indiai utazást. 🙂 Egyértelműen a legspirituálisabb nap a következő hetekben.

Élesebb napok lehetnek, különösen földrengések szempontjából február 25-26. hétvége, viták és hirtelen fordulatok is kialakulhatnak az életünkben, azután március 11-12. Ekkor ugyanis a Nap a Neptunusszal a Hold pedig a Kétuval tartózkodik majd – ezekről még beszélünk. Elöljáróban: a kettő együtt nagyon bizonytalanná teszi a hangulatot. Bizonytalan lehet a helyzet a háború terén, itt vegyi anyagok bevetésének kockázatát hozza, az emberek nehezen hoznak majd döntéseket, hideg, esős, párás idő várható, és könnyű illúzióba kerülni, vagyis rossz döntéseket hozni, rossz következtetésre vagy megértésre jutni. Alkohol és drogfogyasztóknak nagyon veszélyes időszak, felejtsétek el ezeket valahogy, kérlek! Közben a Szaturnusz tropikusan jelet is vált, ami teljesen kihúzza a talajt az emberek lába alól. A közhangulat a világban a „mi lesz most, merre tovább”, bizonytalanság és félelem. Ne hozzunk döntéseket ezen a hétvégén!

A soron következő nagyobb váltás pedig a Kos 0, azaz a tropikus, Nap-pálya alapú csillagászati újév, a tavaszi napéjegyenlőség ideje. Ez szintén egy masszív újhold is lesz egyben, ahol Nap és Hold a Neptunusz társaságában fog egyesülni, ezért gyakorlatilag egy egész tropikus évre adja hatásait. Ebből sejthetjük, hogy alapvetően csapadékos tavasznak nézünk elébe, nagyon sok bizonytalanság lesz jellemző világunkra a következő 1 évben, de itt ne káoszra, vagy nehézségekre gondoljatok, hanem arra, amikor az ember több év káosz után nem is tudja, hogy mit akar az életétől. Elveszíti a céljait és bizonytalan a jövő stabilitását illetőleg. Ezért a nagy feladat márciustól a célok kitűzése, leírása, lefektetése és a belső lelki stabilitás megteremtése. Ez ugyanis belülről kell, hogy fakadjon a Kali-yugában, a külvilág az sajnos mindig bolond lesz, így vagy úgy… Próbáljuk meg lelki állapotunkat elvonatkoztatni és eltávolítani a külső körülményektől, különben megbolondulunk, ez is Neptunusz.

Aminek viszont szuper módon kedvez ez a Neptunusz, az a lelkiség, spiritualitás, emberiség egésze közötti egység érzés, istenszeretet és az emberiség szolgálata. Így van remény, hogy a világ káosza fölött a szív fog győzni.

A koronavírustól már nem kell tartani, Kínában sem, hacsak nem épp a társadalmat gazdasággyengítés céljából otthon szeretnék tartani pár hétre. A szomszédunkban való háborús helyzet Ukrajna sade satija miatt viszont jó eséllyel a jövő évig még elhúzódik, lépésekben, értük csak imádkozni tudunk. Az ima, az áldás és a mantrák, a pozitív gondolatok küldése, ezek ingyen vannak, viszont hatalmas erővel bírnak. Használjátok! Amikor legutoljára a Neptunusz itt járt, akkor a buddhizmus és hinduizmus tanításai eljutottak a nyugatra. A reinkarnáció, jóga, ősi védikus filozófia is mind eljutott nyugatra. A spiritualitás elérhetővé vált az embereknek a hétköznapokban is. Ma már egy sokkal nyitottabb világban élünk, a mostani fejlődés elképesztő lesz ezért. Amikor legutóbb itt járt a Neptunusz, olyan személyek alkottak, mint Bhaktivinoda Thakura. Már akkor mondta, hogy az ősi védikus tudást terjeszteni kell és el is kezdte, pazar módon. Azóta futott egy szép nagy kört a Neptunusz, a hippiktől az abszintig és a romantika irodalmáig, a pszichiátria megreformálástól a mélylélektan fejlődéséig. Most minden eszközünk megvan arra, hogy ez a tudás a fénynél is gyorsabban terjedjen.

A nehézségekhez erőt a lehetőségekhez pedig sok kezet kívánok, amivel el tudjátok azt fogadni, csípni 🙂

https://www.facebook.com/onlinehoroszkop/