Egy szuper vendégváró a hétvégére.
Hozzávalók:
10 dkg búzadara, vagy gluténmentesen kölesdara
2 dl kókusztejszín
10 dkg kókuszreszelék
6 dl kókusztej (ne boltit használj, főzd te, nagyon egyszerű)
5 dkg kókuzszsír vagy vaj
15 dkg cukor
1 kk. mandulaeszencia
A kókusztejet, a kókusztejszínt, a cukrot és a kókuszreszeléket sűrűre főzzük. Közben a darát a kókuszzsíron vagy vajon megpirítjuk. Ha kifehéredik, hozzáöntjük a kókuszpépet, és addig főzzük, amíg elválik az edény falától. Vigyázzunk nehogy leégjen. Ha már jó, lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a mandulaeszenciát. Kihűtjük, golyókat formázunk belőle, kókuszreszelékben megforgatjuk és tálcára rakjuk.
Jó étvágyat!
Gabi indiai konyhájából >>