Májusi izgalmak az égbolton – holdfogyatkozás és halmozódás

Admin Hírek

Alig lett vége a napfogyatkozásnak és az Aksaya Tritiyának, már készülhetünk is 2023 legerőteljesebb és legérdekesebb csillagállására, ami éppen attól izgalmas és rejtélyes, hogy ellentmondásos hatásokat rejt, így mint ilyen, sokféle eredményt adhat.
A konstelláció egy 5 bolygós, védikusan 4 planétás halmozódás a Bika zodiákus, Kos csillagkép részén. A Nap már elsuhant április 24én a Ráhu mellett, azután szépen lassan megközelíti őt Jupiter, de közben a retrogád Merkúr majd május közepétől direkt Merkúr és még az Uránusz is jelen van. Mindez 3 naksatrában, vonatként felsorakozva az Aswinitől a Bharanín át a Krittikáig. Tehát kissé kényes pontokon.
Az első és legfontosabb, hogy azok, akiknek egészségében a feji részek, agy, agyi erek, torok, mandula, pajzsmirigy, fogak, gócok, mandula, foggyökér, nyakcsigolya érintettek, május végéig legyenek nagyon óvatosak, próbatételekkel teli időszak. A problémájuk júliustól valószínűleg nagy mértékben maguktól is megoldódnak.
Az egészségügyi dolgozók béremelése biztos, hogy terítékre kerül, mert ha nem, akkor ők most tenni fognak érte. Nem csak hazánkban, a világ számos országában. Ugyanígy a fuvarozással, benzinnel, dolgok utaztatásával drágulásra számíthatunk, noha a gazdaság javulni fog, ebben én személy szerint valamilyen korrekciót vagy megoldást sejtek. Az embereknek le fog végre esni a tantusz az ételek ára és a kőolaj ára között, viszont amikor az olaj ára csökken, nincs pénzügyi korrekció az élelmiszereken, ez biztosan terítékre kerül.
A gazdaság általánosságban véve egy mesterséges élénkítés alatt áll és itt lesz a legtöbb nem várt fordulat. Ráhu-Jupiter találkozója ugyanis páratlan pénzügyi sikereket, befektetéseket és gazdasági emelkedést hozhat, ugyanakkor viszont Ráhu, a retrogád Merkúr a valutákon és pénzen valamint kommunikáción keresztül az Uránusszal kemény fordulatokat is adhat. Én erre mondanám azt, hogy pozitív és eddig sikeres gazdasági szereplők bukása és közben nem várt gazdasági belépők gyors felemelkedése várható, ugyanígy a politikai életben, világ vezetésében is fejek cserélődése. Gazdasági átrendeződés, tőke-átáramoltatás. Most van azaz állás, Ráhu-Jupiter, ami az amerikai tőzsdei válság kezdőpontja volt, 1929-ben. Az égbolt nem lesz 100%-ig ugyanaz, de nagyon hasonló, így komolyabb bankpánik, tőzsdei kilengés lesz tapasztalható, ahogy ez az év elején már el is kezdődött és ahogy ezt már tavaly decemberben is jeleztem.
A Bika Jupiter-Ráhu, ahogy haladunk majd előre az időben a nyár felé, egyre inkább a Bika zodiákus kerül előtérbe nem a Kos rész, azt a kérdést fogja feszegetni, hogy van-e elég tartalékunk. A Föld tartalékairól, erőforrásairól, a pénzügyi tartalékokról, abizto nságról és az élelmiszerbiztonságról lesz kérdés bennünk. Olyan időjárási jelenségek és társadalmi események követik, amik felértékelik ezek szerepét. Az élelmiszerellátásban, eljuttatásában lehet probléma, illetve a lábas jószág állomány beleértve a teheneket és érzékenyebb gyümölcsök vagy gabonafélék számára nagyon kártékony ez az időszak, áruk is emelkedik. A táplálékpiacra a rovarokon kívül egyéb fura dolgokat is be fognak emelni (Ráhu). A fő kérdés a biztonságunk lesz, és azaz illúzió, amit Ráhu ad, hogy csak akkor érezzük magunkat biztonságban, ha van elég tartalékunk, pénzügyi, élelmiszer és forrás. De egy olyan mértékű állandó fejlődést, növekedést és pénzügyi és forrásbeli gyarapodást szeretnénk elérni, ami lehetetlen. Meg fogjuk érteni – remélhetőleg -, hogy a háborúk oka is ez, félünk, hogy nincs elég forrásunk, pedig a szükségletinkhez van elegendő táplálékunk és tápanyagunk, a mohóságunkhoz azonban már nincs!
Ráhu-Jupiter ezt az illúziót teszi most terítékre. Tényleg meg kell vennem ezt a dolgot? Tényleg több lesz ettől az életem, ha ezt a terméket megveszem? Azt is meg kellene érteni, hogy a fogyasztási szokásaink gerjesztése a gazdaság érdeke, vagyis a látszólagos és mesterséges fejlődés addig imitálható, amíg fogyasztási igényünk nagy. A fejlett nyugaton inkább a mennyiség, de Ázsiában pl. a lélekszám növekedésével nyílik piac.
Most tehát fantasztikus pénzügyi befektetésekbe kezdhetünk, ha minimális kockázattal kezdünk ebbe, de a világgazdaság szintjén azt fogjuk látni, hogy egy folyamatos és értelmetlen sikerhajhászás betegíti a világunkat.
Kritikus napok lesznek a május 5-ei telihold holdfogyatkozással a Swatiban, a Jupiter május 17-én zodiákust vált, ezt már május 10-től érezni fogjuk a gazdaságban, a május 18 a Hold belépése és május 20-ai újhold ezek mind kényes pillanatok. A gazdasági próbatételek körül májusban egy nagyon fontos kérdés lesz, ez pedig a Plútó quadrát, lesz-e elég kőolaj, illetve a háborús mezsgyén megint csak az, hogy források feletti aggodalom miatt és azok védelméhez az őrület pillanatában atomhoz kívánnak-e nyúlni. A háború egyébként addig is forr, hiszen a Kosban járunk és így mindenki meggondolatlanul, agresszívan megy fejjel a falnak, a háborúban május végétől remélhetünk végre kis megnyugvást, békésebb állapotokat. Májusban kifejezetten azért lesz mindenki a robbanás szélén, mert a Kost uraló Mars közben nagyon gyenge pozícióban van, így mindenki gyengének érzi saját magát, és mint a sarokba szorított vad, félelmében támad.
Szóval a legtöbb, amit most környezetünkért és akár a világ békéjéért tehetünk az az, hogy megnyugtatjuk az embereket, igen, van elegendő forrásunk, csak jól kéne azt használni.
Külön érdekesség, hogy Krisna-völgyben most adják majd át hazánk egyetlen járgányházát, ami ökörerő meghajtású természetes malom, éppen akkor, amikor 6 bolygó jár majd a Bika zodiákusban.
A Ráhu Jupiterrel egyébként tájfunokra, nagy tengeri viharokra, nagy víztömeggel járó viharokra is lehet számítani, miközben a május vége elég melegnek is ígérkezik, forróbbnak, mint általában. Ez az állás ugyanakkor Guru-Candala jóga is, ezért az oktatás, tanárok helyzete, coachok, tanácsadók kérdése és a lelkészekkel, papokkal, a vallások képviselőivel való tiszteletlenség is jellemző lesz. Még az erősen vallásos országokban is a vallási képviselők véleményét háttérbe fogja szorítani a politika.
Összességében egy növekvő, sikeres szakaszban vagyunk, június elején a Mars-Vénusz kedvez majd a családok és párok éves nyaralásának. A következő komolyabb gazdasági átalakulás és fordulatok augusztustól kezdődnek és 2024. májusig tartanak majd. Nagyon sok próbatétel után, 2024 májusában egy szuper világszintű fejlődést láthatunk majd, de az eredmény csak azoknak tart ki sokáig, akik okos lépésekre szánják el magukat. 2025-től a elkezdik kőolaj kiiktatását majd az élelmiszertermelésből és 2038-tól már a mezőgazdaság és termelés kényszerűségből is egész másképp működik majd. Persze megtehetjük, hogy becsukjuk a szemünket, de 50 évre elegendő a világ jelenleg ismert kőolaj készlete és nem tudunk mindhez hozzájutni….
Innen folytatjuk.