Krumpli – cukkini – házisajt szabdzsi

Admin Hírek, Kiemelt, Receptek, Zöldséges főételek, sabjik

A cukkinitől egy lédús és könnyű, a házisajtnak köszönhetően azonban egy igazán tartalmas fogás ez a szabdzsi, vegánok akár tofuval is elkészíthetik.
 
Hozzávalók:
1 db hegyes erőspaprika
1 cm friss gyömbér
5-6 db krumpli
2 db cukkini
házisajt 2 l tejből
2 kk római kömény
1 kk hing
1 kk lepkeszegmag
1,5 kk őrölt kurkuma
2 kk őrölt koriander
egy csokor friss korianderzöld vagy petrezselyem
2 kk só
3 ek ghí vagy olaj
olaj a sütéshez
 
Elkészítés:
Először is elkészítjük a házisajtot a szokásos módon, a savót pedig félretesszük. A sajtot felkockázzuk és olajban szép barnára sütjük. A burgonyát 1×1 cm-es kockára vágjuk, a cukkinit szintén, a zöld erőset felaprítjuk, a gyömbért apróra vágjuk.

Felmelegítjük az olajat, és először megpirítjuk benne a zöldpaprikát és a gyömbért, majd az őrölt római köményt is megbarnítjuk, végül jöhet hozzá a hing, a lepkeszegmag és a kurkuma. Ha ezek már illatosra pirultak, rádobjuk a krumplit, picit dinszteljük, majd felöntjük a házisajt készítésekor keletkezett savóval (ennek hiányában vízzel). Ha a burgonya már félig megfőtt, a cukkinit is hozzáadjuk, kicsit később pedig a kisütött sajtkockákat. A végén jöhet rá az őrölt koriander, a sok-sok friss korianderzöld és a só.

Ha maradt savónk, pároljuk abban a rizst, ettől isteni lesz. Ha még lepénykenyeret is adunk hozzá, végképp laktató, teljes, tartalmas ebédet kapunk.