Diós cukkini kenyér

Fodor Gasztro, Hírek, Receptek, Vendégváró csemegék, italok

Ha a család édességre vágyik, akkor ez egy szuper nyári recept, főként ha már a fülünkön is kifolyik a cukkini így a nyáron.

👩‍🍳Hozzávalók:
40 dkg reszelt cukkini
35 dkg liszt
30 dkg cukor vagy természetes édesítő
2 dl olaj
1 cs vaníliás cukor
1 cs sütőpor
1 kk szódabikarbóna
1 kk fahéj
10 dkg dió
10 dkg mazsola
3 evk tejföl vagy növényi tejföl

🍽A lisztet a sütőporral, szódabikarbónával, fahéjjal és az aprított dióval, mazsolával – tehát a száraz összetevők nagy részével – elkeverjük.

A cukrot, cukkinit és a tejfölt külön dolgozzuk egybe, majd a lisztes tál tartalmához keverjük.

Vajazott, lisztezett formában, vagy sütőpapírral, 10 percig, először erős, majd kb. 50 percig közepes lángon sütjük – a cukkíni nedvesít így ki kell gőzölni, szárítani kissé a sütit.
Lekvárral, vagy kis porcukorral isteni.

Manodhara konyhájából >>