Még nem ért véget a Karácsonyi Szeretetlakoma!01.20. Óbuda, 01.27. Szeged

Fodor Ételosztás, Hírek

Az Ételt az Életért, hazánk legnagyobb vegetáriánus ételosztó szervezete leginkább arról ismert, hogy már 35. éve rendez Karácsonyi Szeretetlakomát. Az akció a fővárosban kezdődött, de ma már egyre több vidéki helyszínen is megvalósul.
 
A Krisna-hívők szegényélelmezési programja naponta országosan 3000 főt lát vendégül meleg ebéddel és kiegészítő termékekkel. De a kiemelt akciók során egy gazdag élelmiszercsomagot is hazavihetnek a családok, ezért ez az egyik leghívogatóbb a vendégeknek. A Népligetben karácsony napjain 3200 ételcsomagot osztottak ki a szervezők, ezekbe liszt, tészta, holland kakaó, ketchup, mustár, kekszek, és más finomságok is kerültek – összesen 15 féle összetevő. Az Ételt az Életért adventi akciósorozata azonban még nem érkezett a végéhez!
 
 
Január 20-án Óbudán, – a már szokott helyen – a Flórián téren, az ún. “faluház” előtt újabb 500 főt vendégelnek meg a szervezet munkatársai. Itt elsősorban a 3. kerület rászoruló lakosságát várják és szolgálják majd ki, nemcsak meleg, ünnepi ebéddel, hanem a már említett gazdag, tartós élelmiszercsomaggal is.
 
Az 20-án, szombaton esedékes ételosztásra a karszalagok reggel 8-tól vehetők át, az ételosztás pedig 11 órakor kezdődik.

Január 27-én pedig visszatérnek majd Szegedre, ahol ismét 200 főnek kedveskednek a dolgozók és a szervezet helyi önkéntesei.

A szegedi önkéntesek szívesen fogadják a pénzadományokat, de a tartós élelmiszer felajánlásokat is. Január 20-án, most szombaton pl. a szegedi piacon húsmentes tartós élelmiszer-adományokat gyűjtenek. 7-12 óráig találjátok meg őket a helyszínen. Keresd: az Ételt az Életért mellényeseket! Mi lehet egy jó felajánlás a csomagba? Rizs, olaj, csoki, tartóstej, alma, krumpli, liszt, paradicsomlé, gyümölcslé, száraztészta (zöldség- gyümölcs adományok csak akkor megfelelőek, ha elállnak az ételosztás napjáig, nem törékenyek, sérülékenyek). Ne felejtsétek! Sok kicsi sokra megy! Az adományok a szegedi és környékbeli egyszeri kríziscsomagokba, illetve a január 27-én esedékes étel- és csomagosztáson kerülnek majd a családokhoz, rászorulókhoz!

Élelmiszergyűjtés: Szeged, piac, 7:00-12:00 óráig
Ételosztás: Január 27, Szeged, Anna-kút
Karszalagok: 10:00 órától, ételosztás 12:00 órától

Az Ételt az Életért missziós tevékenységét támogatni is lehet adományokkal, vagy önkéntes segítséggel, itt: www.karitativ.hu