Pisztáciás tiramisu – Megvan az idei legfinomabb édesség az ünnepi asztalra!

Admin Desszertek, Hírek, Receptek, Vendégváró csemegék, italok

Hozzávalók:

  • 1 doboz 500 ml, jól lehűtött habtejszín 🎄ízlés szerint porcukor
  • 500 g mascarpone
  • fél üveg pisztáciakrém
  • sótlan pisztácia
  • 2 csomag babapiskóta (tojásmentes, ha találsz. Szafinak van tojásmentes babapiskóta receptje is vagy más tojásmentes piskóta szerű kekszet használj)
  • 1-2 dl koffeinmentes kávé (lehet kakaóval vagy karobporral is)
  • 1 dl növényi tej

Először is főzzük le a “kávénkat”, öntsünk bele 1 dl növényi tejet. Ha ezzel megvagyunk, a babapiskótákat óvatosan és gyorsan  beáztatjuk ebbe a kávés-tejes egyvelegbe, majd bármilyen mélyfalú edényke (jénai, tortaforma) oldalát, és az alját szépen kirakosgatjuk. Mehet rá az előzőleg kemény habbá vert tejszínünk, amit ízlés szerint lehet még porcukorral édesíteni közben.

Beletesszük a mascarponénkat és a pisztáciakrémünket, majd az egészet jól összekeverjük kézi mixerünkkel. Ha megvagyunk vele, egyenletesen a babapiskótával együtt felváltva rétegezzük egészen a tálunk tetejéig.

A végén tört pisztáciával szórjuk, díszítjük.

Jó étvágyat!💝

„A jóság minőségében (szattva) levő étel meghosszabbítja az élettartamot, megtisztítja az ember létét, erőt, egészséget, boldogságot és elégedettséget ad.

Az ilyen tápláló étel édes, lédús, gyarapító és ízes.”

(Bhagavad Gītā 17.8.)

Gabi konyhájából >>>