Tojásmentes mézeskalács – vajpuha finomság az ünnepekre

Admin Hírek, Receptek, Vendégváró csemegék, italok

Hozzávalók:
– 250 g méz
– 150 g margarin/vaj
– 100 g cukor
– 500 g liszt
– 1 kk szódabikarbóna
– fél csomag sütőpor
– csipet só
– 3 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
🧈A mézet meglangyosítjuk, beleolvasztjuk a vajat és a cukrot is.
A száraz hozzávalókat egy tálba összekeverjük és a mézes masszát ráöntjük és összegyúrjuk. Fél óra pihentetés után nyújtjuk, szaggatjuk.
Kb. 180 fokon, nagyjából 10 percig sütjük. Ez nagyjából 2 tepsinyi mennyiség lesz. Ha kihűlt dekorálhatjuk a gyerekekkel. Hamar elfogy. 😉
@Manodhara konyhájából