Pisztáciás krémes

Admin Desszertek, Gasztro, Hírek, Kiemelt, Receptek

Gabi új sütireceptje már ránézésre is olyan gusztusos, hogy az ember egyből kérne egyet. Egy próbát megért, úgy legalább jut belőle több is.
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
1 csomag vaníliás pudingpor
2,5 dl tej
Ízlés szerint cukor, vagy 15 g négyszeres erősségű édesítő
250 ml Hulala tejszín
2 csomag vaníliás cukor
150 g mascarpone
0,5 üveg pisztáciakrém (190 g)

A leveles tésztát 3 egyforma darabra vágjuk, jól megszurkáljuk villával, kb. 200 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A vaníliás pudingport csomómentesre keverjük a tejjel, illetve az édesítővel vagy cukorral, és sűrűre főzzük. A tejszínt kemény habbá verjük. Ha kihűlt a puding, robotgép segítségével hozzákeverjük a tejszínhez, a cukorral és a mascarponeval együtt, majd rétegezzük.

A leveles tészta lapokra kenjük rá a pisztácia krémet, erre jöhet majd a vaniliakrém.

Mielőtt ráhelyeznénk a tetején lévő lapot, felvághatjuk négyzetekre, hogy könnyebb legyen majd szeletelni. Ezeket is megkenjük pisztáciakrémmel és megszórjuk aprított pisztáciával.

Pihentessük pár órát a hűtőben, hogy kicsit megszilárduljon!

Jó étvágyat!