Hozzávalók:
• 2 csomag natúr tofu
• 5-6 ek. kukoricakeményítő
• 5-6 ek. sörélesztőpehely
• 1-2 dl szójaszósz
• 2-3 ek. méz vagy juharszirup
• 2-3 gerezd fokhagyma vagy 1 tk. asafoetida
• ízlés szerint szezámmag
• 250 g rizs
• só
• szezámolaj vagy olivaolaj
Először itassuk fel a tofunk nedvességét konyharuhával, hogy jó száraz legyen. Ezután kicsi kockákra daraboljuk őket, majd egy tálba keverjünk ki kukoricakeményítőt, és adjuk hozzá a sörélesztőpelyhet. Forgassuk meg benne az előzőleg kockákra vàgott tofunkat, majd kevés olívaolajon vagy szezàmolajon az egészet ropogósra, aranybarnára sütjük.
Ha készen vagyunk vele félretesszük, és egy másik tálba a szójaszószhoz hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, vagy az asafoetidánkat, teszünk bele mèg mézet vagy juharszirupot, és az egészet az előzőleg megsütött tofunk alapzsiradékában tesszük.
1-2 percig főzzük, majd szórunk bele kukoricakeményítőt, és gyors kevergetés mellett egy sűrű szószt fogunk kapni. Ha túl sűrű, akkor nyugodtan adhatunk hozzá még vizet. Ha ezzel is megvagyunk, akkor beledobáljuk a sült tofukockánkat ebbe az édeskés szójaszószba, és összekeverjük, de vigyázzunk, hogy ne törjük össze.
Sült rizzsel, és a tetején szórt szezámmaggal találjuk.
Jó étvágyat!
Hare Krisna!
Gabi vegetáriánus konyhája: https://www.