Édes chatni, chatney vagy csatni – kinek hogy tetszik…. Először Yamunā dāsī készítette, 1967 augusztusában, Śrīmati Rādhārāṇi, az Úr Kṛṣṇa kedvesének megjelenési napjára. Akkor ragadt rajta a Rādhā Red név, ragyogó rubin színének köszönhetően. Purival, indiai lepénykenyérrel kínáljuk.
2 evőkanál vaj
1 kávéskanál őrölt koriander
1/8 kávéskanál őrölt kardamom
1 1/2 evőkanál kókuszreszelék
700 g szilva
250 ml cukor
1/2 csipetnyi kámfor
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és nyolc felé vágjuk. A vajat felmelegítjük, beleszórjuk a koriandert, a kardamomot és a kókuszt, egy percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a szilvát. Felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot, és szétfőzzük a szilvát (kb. 15 perc). Belekeverjük a cukrot, és további 40-45 percig főzzük, időnként megkavarva. Mikor a chatni sűrű és fényes, lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a kámfort. Frissen tálalhatjuk, de hűtőszekrényben 4 napig is eláll.
Elkészítési idő: kb. 1 óra