“Görög” szabdzsi

Admin Hírek, Receptek, Zöldséges főételek, sabjik

Tepsis zöldségek indiai fűszerekkel. Nem gyors, de egyszerű és finom.
 
Hozzávalók:
6 db burgonya
1 db padlizsán
1 db kaliforniai paprika
2 db paradicsom
4 ek olívaolaj
2 kk őrölt koriander
1 kk garam masala
1 kk kurkuma
fél kk szerecsendió
1 kk oregánó
1 kk pirospaprika (vagy őrölt chilipaprika)
2 kk só
1 csokor petrezselyem vagy koriander
 
Elkészítés:
A zöldségeket kicsi kockákra vágjuk és a paradicsom kivételével az összeset tepsibe öntjük, meglocsoljuk az olajjal, és összekeverjük.  Közepes lángon sütjük és sütjük, néha megkeverve, nehogy leégjen. Amikor a zöldségek már majdnem megpuhultak, hozzáadjuk a szintén kockákra vágott paradicsomot, illetve az összes porfűszert. Ekkor gazdagíthatjuk 10 dkg kukoricával is, ha szeretnénk.
Mikor már a krumpli jó barnára sült és a padlizsán is sötétre szottyadt – ami beletelhet akár egy óra sütésbe is -, adhatunk még hozzá 1 dl olívabogyót, de lényeg, hogy mindenképp sózzuk meg, illetve szórjuk rá az apróra vágott petrezselymet. Ha szeretnénk, reszelhetünk rá sajtot is, hogy még görögösebb legyen.
Mivel a végeredmény egy viszonylag száraz fogás lesz, érdemes mellé a köreten kívül valamilyen joghurtos salátát, pl. uborka raitát kínálni.