25 dkg körtét meghámozunk, felkockázunk és botmixerrel összezúzzuk. Hozzáadunk 10 dkg cukrot, 2 dl. növényi tejszínt és 30 dkg morzsolt tofut. Tovább pépesítjük a botmixerrel. Majd 1 evk. vanillia aromát, picike sót, 1 csapott kávéskanál sütőport és 4 evk. étkezési keményítőt adunk a körtés-tofus masszához. Picit összedolgozzuk majd egy kb. 20-22 cm átmérőjű tortaformába sütőpapírt teszünk, és beleöntjük a körtés masszánkat.
Vegán körtés sajttora – őszi varázslat Kata Konyhájából
25 dkg körte 10 dkg cukor 2 dl növényi tejszín 30 dkg natúr tofu vanília aroma, só
Sütőpor
Étkezési keményítő
200 fokosra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük, légkeveréses módban lehetőség szerint. Ha teljesen kihűlt porcukorral a tetején tálaljuk. De nagyon jól illik hozzá savanykás, piros gyümölcsökből készült lekvár is.
Recept: Faludi Kata