Ez egy olyan sült szabdzsi recept, melyben a hozzávalókat kedved szerint bővítheted, variálhatod, de a házisajt és a burgonya azért alap. Adhatsz hozzá cukkinit, vagy hasábra vágott sült répát, sőt, még a zöldborsó is illik bele.
Hozzávalók:
6 szem burgonya
fél fej karfiol, vagy brokkoli
1 db pritaminpaprika
házisajt 2 liter tejből
3 ek kókuszolaj vagy ghí
1 db zöld erős
2 cm gyömbér apróra vágva
1/2 ek hing
1/2 egész lepkeszegmag
7-8 currylevél
1 kk kurkuma
2 dl tejszín
3 ek tejföl
1/2 dl tej
1 csokor korianderzöld, vagy petrezselyem
1 kk őrölt koriander
só
Elkészítés:
A zöldségeket felvágjuk és a házisajttal együtt bő olajban kisütjük.
Egy lábasban a fűszeralap elkészítéséhez felhevítjük az olajat, megpirítjuk benne az apróra vágott zöld erőspaprikát és a gyömbért, majd a porfűszereket is: a hinget, a lepkeszegmagot, jöhet rá a szárított curry levél, végül a kurkuma. Felöntjük a tejszínnel, adunk hozzá egy kis tejfölt, akár még egy pici tejet is, így majd kevésbé szívja magába a sok zöldség az összes tejszínt, és kevésbé fog kiszáradni a szabdzsink. Végül megsózzuk és óvatosan hozzákeverjük a kisütött zöldségeket, az apróra vágott koriander zöldet és az őrölt koriandert is. Rottyantunk rajta egyet, és forró párolt rizzsel, lepénykenyérrel, és akár némi csatnival tálaljuk.
Forrás: Manodhara Konyhája