A Krisna-hívők készen állnak az árvízi helyzetben való segítségre

Fodor Hírek, Kiemelt, Sajtópont

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége is folyamatosan figyeli az árvízről szóló napi híreket, különös tekintettel a szomszédunkban zajló pusztítást látva. A Krisna-hívők Ételt az Életért missziója, amely már több mint 30 éve segíti a magyar lakosságot a napi élelmezési gondokban, figyelemmel a gazdag és egészséges étkezés kívánalmaira, időről időre részt vesz a katasztrófák körüli élelmezés biztosításában. De szükség esetén a homokzsákolásban vagy más munkálatokban is állnak a lakosság és a szakemberek segítségére. Beleértve a védekezésben résztvevő hivatásos állomány és a civilek ellátását, valamint a katasztrófa károsultjainak étkeztetését is. Egy árvíz esetén ugyanis lehetséges, hogy éppen csak bokáig ér a víz egy-egy településen, régióban, ez azonban együtt járhat a teljes áramellátás és pl. a főzési lehetőségek megszűnésével, akár heteken át.

A Krisna-hívők most is, mint minden ilyen alkalommal, felveszik a kapcsolatot az országos és regionális védelmi szervekkel, és szükség esetén készen állnak, hogy egy árvízi helyzetben a bajba került lakosságot naponta friss, meleg étellel támogassák a krízis megszűnéséig. Mindezt napi ételosztásuk biztosítása mellett, amely országosan 3000 tál meleg ételt, évente pedig 1 millió tál ebédet és több mint 200 tonna tartós élelmiszer kiosztását jelenti. Az Ételt az Életért Alapítvány, a Krisna-tudatú hívők humanitárius tevékenységét lebonyolító szervezet jelen volt már a felsőzsolcai árvíznél, Devecseren, Boszniában, de Haitin és Srí Lankán is. A szervezet ételosztói közül többen Magyar Érdemkereszt és Budapestért elismerésben részesültek áldozatos munkájukért.
 
A Krisna-hívők mindenkit arra bíztatnak, hogy szükség idején aktívan is tegyünk egymásért, segítsük embertársainkat, és imádkozzunk azért, hogy a jövőben az emberiséget elkerüljék az ilyen és ehhez hasonló katasztrófák.