Ti kértétek! Adventi vendégváró Rákóczi pohárkrém

Admin Desszertek, Hírek, Receptek

10 főre készülve
 
120g kölesből készítjük.
 
Fél liter növényi tejben puhára főzzük a megmosott kölest.
 
Ha puha, hozzáadunk 1 zacskó vegán vaníliapudingot, 80g cukrot és felfőzzük. Folyamatosan kevergessük a krémet.
 
Ha besűrűsödik adunk hozzá 1-2 kanál citromlevet, majd lefóliázzuk a krémet és hagyjuk lassan kihűlni.
 
A kihűlt pudingot botmixerrel lazítjuk, hogy elérjük a túrós állagot, 1-2 kanál növényi tejföl segítségével. Ha megvan 200 g felvert növényi tejszínhabbal elkeverjük. 
 
Poharakba rétegezzük tojásmentes piskótával és házi baracklekvárral.