Lekváros linzer az ünnepi asztalra

Admin Desszertek, Hírek, Receptek, Vendégváró csemegék, italok

A sárgabaracklekváros linzer egy igazi ünnepi, karácsonyi csemege, amely tojásmentesverzióban is elkészíthető egy kis dióval megbolondítva.
Természetesen jó lehet házassági évfordulóra, más alkalmakra is, de nem hiányozhat az adventi vendégváró finomságok közül.
 
Sokan roppanósan szeretik a linzert, amikor még egyáltalán nem puhul át a lekvártól, így egy olyan állag kell, ami kezdetben ropogós, később pedig vajpuha.
 
Az islerhez és a linzerhez is tökéletes az alábbi recept, próbáljátok ki!
 
Hozzávalók:
– 250 g liszt
– 150 g porcukor
– 100 g darált dió vagy mandula
– 1 csomag vaníliás cukor
– 200 g vaj
– 1 evk tejföl
 
A hozzávalókat szép, konzisztens tésztává gyúrjuk.
Formázás előtt hűtőben dermesztjük, míg nyújtható nem lesz az állaga. Nyújtjuk és formázzuk, lényegében ez a legtöbb idő a finomság elkészítésében. Érdemes olyan formát választani, amivel egyszerűen tudunk dolgozni.
 
A linzertetőket cukros darált dióval díszítjük, amikor a tepsibe rendezzük őket.
 
175 – 180 fokon sütjük, amíg a szélei egy kis színt nem kapnak, ez általában 15 perc vagy néha, erősen sütő sütőben kevesebb is lehet.
 
Finom házi lekvárral töltjük, ízlés szerint! 😊