Hozzávalók:
Tésztához:
- 200g finom liszt
- 3dl tej
- 3dl szódaviz
- 1ek. olaj
- csapott kk. cukor
- csipetnyi só
Töltelékhez:
Puding:
- 200 g liszt
- 1 l tej
- 1/2 l víz
- 200 g cukor
- 1 kk. vaníliás cukor
- 1 ek. kukorica keményítő
- 400 g eper
- 1 ek. cukor
- 3 dl tejszín
- 1 ek. porcukor
Először elkészítjük a pudingot. Felforraljuk a tejet a vizet a cukorral és a vaníliás cukorral. Kiveszünk belőle 2dl-t és csomómentesre keverünk benne a lisztet és a keményítőt, visszaöntjük a sziruphoz és habverővel addig kevergetjük míg meg nem dagad. Félre tesszük hűlni.
A palacsintatészta hozzávalóit egy habverő segítségével csomómentesre keverjük. Minél több tej van benne annál finomabb és minél hígabb a tészta annál vékonyabb palacsintákat kapunk. A palacsintákat kisütjük. A palacsintasütőben egy kevés olajat felhevítünk majd egy szedőkanál segítségével beleöntjük a tésztát. A sütőt addig forgatjuk, amíg a folyékony tészta el nem oszlik. Kb.: 1 percig sütjük megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.
A töltelék következik! A kihűlt pudingot összekeverjük a porcukorral felvert tejszínnel. Az epreket megmossuk feldaraboljuk majd megcukrozzuk. A palacsintákba 2-3 evőkanélnyi tölteléket rakunk rászórjuk az epret majd feltekerjük. Tálalásnál híg csokoládé krémmel meglocsolhatjuk.