Hozzávalók:
sziruphoz:
44 dkg cukor
4-5 csepp rózsavíz
gombócokhoz:
10 dkg alacsony zsírtartalmú tejpor
2 ek liszt (melyben van egy késhegynyi sütőpor)
2 tk búzadara
2 ek ghí (indiai tisztított vaj) vagy sima vaj
4 ek tej
24 szem pisztácia
olaj a sütéshez
A szirup elkészítéséhez tegyük a cukrot egy nagyobb serpenyőbe 850 ml vízzel. Kevergessük alacsony hőfokon, hogy a cukor felolvadjon. Ezután vegyük feljebb a lángot, és forrlajuk 3 percig. Keverjük bele a rózsavizet és vegyük le a tűzről.
A gombócok elkészítéséhez egy lábasban keverjük össze a tejport a liszttel, a búzadarával és a ghee-vel (vajjal). Adjunk hozzá annyi tejet, hogy lágy tésztát kapjunk. Keverjük csomómentesre, ezután osszuk 24 részre. Nyomjunk egy szem pisztáciát mindegyik tésztába, majd formázzuk golyó alakúra. (Sima gombócokat is készíthetünk, a pisztácia opcionális.)
Egy serpenyőben harmadáig öntsünk, és hevítsük úgy 150 ° C-ra (egy darab kenyér 30 mp alatt barnul meg benne). A golyókat alacsony hőfokon süssük aranybarnára. Egy kanállal emeljük át őket a szirupba. Amikor az összes golyó a szirupban van, forraljuk fel, aztán vegyük le a tűzről. Hűtsük és szobahőmérsékleten tálaljuk.