Október 11.: Indiai és vegán gasztronómiai nap

Admin Budapest programajánló, Hírek, Programajánló, Receptek

A Lélek Palotája október 11-én, 4. alkalommal rendezi meg, közkedvelt gasztronómiai rendezvényét. Az októberi időjárásra is gondolva idén a teljes udvart betöltő, óriási rendezvénysátorban, két épületben és a központ csarnokában várjuk szeretettel a gasztronómia szerelmeseit, forró, keleti fűszerezésű teával és ételkülönlegességekkel.

Az elmúlt években a színes program során a látogatók bepillantást nyerhettek India tradicionális konyhaművészetébe, mely a világ legváltozatosabb és legízletesebb főzési hagyománya.
Az ájurvéda szerint a hat alap íznek – sós, keserű, csípős, savanyú, fanyar és édes – egy étkezésen belül szerepelnie kell. Emiatt is e rendkívül ízes ételek igen színesek, táplálóak és változatosak.

A rendezvényen résztvevők számos szakács bemutatóját tekinthették meg, személyes kérdéseket tehettek fel és több csemege elkészítését a gyakorlatban is kipróbálhatták. Megismerkedhettek India különleges fűszereivel, azok használatával valamint az alapvető konyhatechnikai eljárásokkal. Terítékre kerültek pl. a csatnik (édes-csípős szósz), a lepénykenyerek, sós csemegék, szabdzsik (zöldséges főételek), aromás italok, fűszeres rizsek, a mungóbab leves és az izgalmas édességek.

Idén mindezek mellett teret engedünk még a vegán konyha lehetőségeinek variációira. Például bemutatjuk, hogyan készíthetjük el megszokott magyaros ízeinket vegán módon, hogyan alkossunk finomságokat főzés nélkül, valamint megtanítunk pár gluténmentes sütési alternatívát.

A nap folyamán még előadásokat hallhatnak főzés, táplálkozás és egészség témában. Lesz candida és ételallergia mérés, valamint testtípusnak megfelelő táplálkozási tanácsadás.

A CukorLabor alapítvány intenzív cukormentes csokoládékészítő workshopot is fog tartani az arra érdeklődők részére.

A családosokra is gondolva, gyerekfoglalkozásokkal is készülünk!

A főzések, előadások és mérések mellett lesz szórakoztató kulturális program is (zene, tánc és zsonglőr konyhabemutató), hennafestés, asztrológia és numerológia elemzés. A kirakodóvásárban pedig gasztronómiai témákban lehet majd válogatni.

További információk: https://www.facebook.com/events/1673241359563806/

Időpont: 2015. október 11. Vasárnap, 11.00-16.00-ig

Helyszín: Bp. 1039 Lehel u. 15-17.

Ár: 950Ft/felnőtt és 700Ft/nyugdíjas, diák. Vagy 3000Ft/belépő + korlátlan helyben ételfogyasztás.

Tel: +36 30/643 31 13

Várjuk sok szeretettel!