Karácsonyi zserbó tojás nélkül

24 szelet, igazi ünnepi ínyencség a Govinda Csillaghegy  zserbótortája, amely nem csak a klasszikus sárgabarackkal hanem eper vagy málnalekvárral is megállja a helyét. Imádtuk!


Hozzávalók:

40 dkg margarin

7 dkg porcukor

fél csomag élesztő

10 g sütőpor

65 dkg liszt

1,5 dl rizstej

Töltelék:

1 kg sárgabarack lekvár

10 dkg vaníliás cukor

35 dkg darált dió

20 dkg porcukor

fél citrom héja

Tető:

2 dl vízhez 15 dkg (kristály)cukor

10 dkg kakaó

10 dkg margarin

 

Elkészítés:

A 40 dkg margarint enyhén megolvasztjuk. Fél csomag élesztőt 1,5 dl kézmeleg rizstejben állni hagyunk. A többi összetevőt az enyhén olvadt margarinnal géppel vagy kézzel dagasztjuk, majd az élesztőt hozzáadva homogén szerkezetűre összedolgozzuk. 40 percig kelesztjük.

Kelesztés után 5 részre osztjuk az egész tésztát. A sütőtepsit margarinnal kikenjük. A kigolyózott tésztákat lapjára nyújtjuk és az összekevert töltelékkel betöltjük. Az utolsó fedlapot villával megszúrjuk gőzcsatorna céljából. Margarinnal enyhén átkenjük a tetejét. 160°-on előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

Önmagában hagyjuk kihűlni. Tepsire átfordítjuk az egészet.

A csokoládétetőt a hozzávalók alapján összefőzzük és a zserbó tetejét bevonjuk vele. 8 órát hagyjuk állni 5°-os hűtőben.

  • Mit kell tudni a Bhagavad-gítáról? (1)