Dívali: Két évtized munkájáról emlékeztek meg a Fényadó ünnepen

Fodor Hírek, Képtár

A múlt héten került megrendezésre az MKTHK közéleti díszvacsorája, a Dívali est, amelyen számos közéleti személyiség, a közösség támogatói és barátai is részt vettek. Dívali a hindu újév napja, az áldásokkal teli Karttika havának fényes újholdja. Dípávalí ugyanakkor fontos vallási esemény is, a Krisna-hívők ilyenkor az Úr Rámacsandra, a példás uralkodó hazatérésére és uralkodásának megkezdésére emlékeznek szerte a világban.

Az idei est témája a 20 éves Krisna-völgy volt, múltja és jövőbeli útja. Dívali ünnepén erre a 20 esztendőre emlékeztünk vissza és szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik tudásukkal, odafigyelésükkel és adományaikkal segítették a völgy épülését. A 20 év alatt olyan szigetet sikerült létrehozni a festői somogyi tájban, amely hívőknek, zarándokoknak és külső érdeklődőknek egyaránt örök emléket nyújt. A hívők szeretnének még nagyobbat álmodni, a völgyet lépésről lépésre fejleszteni, újabb elemekkel bővíteni, mindenki örömére. Az idei évben megújult templomépületünk is, a restaurációt pedig bővítések és újabb projektek követik majd.

Dívali estéjén jelképesen lezárult ez a két évtized, a kiépülés időszaka, a növekedés, és ahogy a természet is diktálja, a virágzás útjára léphetünk!

Kívánjuk, hogy mindez ne csak Krisna-völgyben, hanem mindenki életében egyénileg is megvalósuljon majd – bőség és öröm hassa át életünket! Haré Krisna!