Govinda Éttermeink

Fodor Életmód, Hírek

A Govinda étteremlánc az egész világon ismert. Az indiai vegetáriánus ételek mellett megtalálhatóak a nemzetközi konyha jellegzetességei és a friss alapanyagokból készült színes saláták is. A fűszeres, karakteres ízek kedvelői éppúgy szeretik ételeinket, mint az egészséges- vagy reformtáplálkozás hívei.

Az étterem története 1996-ra nyúlik vissza, amikor a Belgrád rakparton megnyílt, az országos viszonylatban is egyedülálló, indiai vegetariánus étterem, a Govinda.

puri-10

Hat év sikeres működés után az étterem az V. kerületi Vigyázó Ferenc utcába költözött át egy másik nagy hírű étterem, a volt Gandhi helyére. Itt nagyobb helyen, nagyobb választékkal, sokkal gyorsabban tudják kiszolgálni a vendégeket. Ezt követően 2009. októberében a hálózat újabb étteremmel bővült Budapest szívében, a Govinda Vega Sarokkal. Ezúttal a V.kerület Papnövelde u. 1. szám alatt.

Étel- és italféleségek
A hidegen-melegen tartó pultból húszféle meleg ételt, a salátapultból többféle salátát választhat az, aki ellátogat hozzájuk. Emellett saját készítésű különleges (alkoholmentes) italokkal és édességekkel is rendelkeznek. Kínálatuk mindennap megújuló, ezért megunhatatlan. Igény szerint csak kisebb (20-50 fős) rendezvényeket tudnak az éttermen belül lebonyolítani, de nagyobb (50-150 fős) rendezvényekre is vállalnak főzést, előre leegyeztetett formában.

Mivel a Krisna-hívők elvi okokból nem dohányznak és nem fogyasztanak alkoholt, ezért az éttermek füstmentes, és egészséges környezetet nyújtanak a vendégeknek.

Az itt készült ételek nem tartalmaznak húst, halat, gombát, tojást, ezért alapvetően rendkívül egészségesek. A főzés során felhasznált zöldségek és gyümölcsök nagy része Magyarországon egyedülálló módon a Krisna-völgyi ökológia gazdaságból származik.

A vegetarianizmuson belül lakto-vegetáriánus ételeket fogyaszthatnak itt a vendégek. Ez azt jelenti, a főzés során használnak tejet és tejterméket. Így gondoskodnak a szervezet számára szükséges állati fehérjék beviteléről.

Indiában ennek a táplálkozásnak ősi hagyománya van, ezért az ételek elkészítése során azokat a tradicionális módszereket alkalmazzák, melyeket az ősi indiai konyha kínál. A szakácsok nagy gonddal és odafigyeléssel készítik el remekműveiket, hiszen az ételnek nem csak íze, hanem színe, illata és megjelenése is van, melyek mind-mind hatással vannak az egészségre. Nem beszélve arról, hogy milyen tudattal készíti el a szakács az ételt, mennyi szeretettel.

Éttermek: www.govinda.hu