Itt a meleg, igyunk hibiszkusz teát!

Admin Hírek, Receptek, Vendégváró csemegék, italok

Amikor bejön a nyári meleg, mindig próbálom hűteni magam, mert rosszul tűröm a hőséget. Ilyenkor pl. több joghurtot eszem, mert az sokat segít ebben. Tegnap hallottam, hogy a hibiszkusz tea is remekül hűti a testet a kánikulában. Utánanéztem a neten, milyen hatásai vannak még a fogyasztásának.

A hibiszkusz nemcsak gyönyörű növény, számos gyógyhatással rendelkezik. Gyümölcsteának alapanyaga, különleges aromája miatt. Azok közül is, akik ismerik jótékony hatásait, kevesen tudják, hogy enyhülést hoz a nyári melegben, hiszen kiválóan hűti a szervezetet. Akik küzdenek a meleggel, fogyasszák napi rendszerességgel, élvezzék frissítő hatását! Kellemesen savanykás ízű tea, kiválóan oltja a szomjat. Reggel érdemes elkészíteni egy nagy kancsóval, és egész nap kortyolgathatjuk.

A hibiszkusz tea csökkenti a szívbetegségek és a rák kialakulásának esélyét is, és a kutatások szerinte csökkenti a vérnyomást. Segíti az emésztőrendszer működését, köhögéscsillapító és köptető. Torokgyulladásra is alkalmazzák. A szakemberek szerint korlátlanul fogyasztható, ami a gyógynövényekről általában nem mondható el. Mivel a hibiszkusz magas C-vitamin tartalommal rendelkezik, erősíti az immunrendszerszert. A szakirodalom vizelethajtó hatásáról is említést tesz. A hibiszkusz otthon, cserépben is termeszthető, de megvásárolható a gyógyszertárakban és gyógynövény szaküzletekben is filteres tea formájában.

Az ital elkészítését Hémangitól tudjuk megtanulni a www.vegavarazs.hu oldalon!

Vegetáriánus főzőtanfolyam az otthonodban >>