Okóber 12. Indiai gasztronómiai nap

Fodor Család, Életmód, Hírek

A Lélek Palotája Indiai Gasztronómiai Nappal várja az érdeklődőket október 12-én, szombaton. A színes program során a látogatók bepillantást nyerhetnek India tradicionális konyhaművészetébe, amely a világ legváltozatosabb és legízletesebb főzési hagyománya. Az ételek különlegessége a jól társított és gazdag fűszerezésnek köszönhető, amely nemcsak kiváló ízt ad, hanem a jó egészséget is biztosítja. A jó étel jó emésztést biztosít, az emésztés békésen lobogó lángja pedig a testi egészség forrása.

Az Ájurvéda (egészség és élettan) tudománya szerint a hat alap íznek – sós, keserű, csípős, savanyú, fanyar és édes – egy étkezésen belül szerepelnie kell tányérunkon. Ekkor ételeink egyensúlyban vannak. Emiatt az ízes ételek igen színesek, táplálóak és változatosak is.

A rendezvényen résztvevők számos tradicionális indiai menüket készítő szakács bemutatóján részt vehetnek, személyes kérdéseket tehetnek fel a témában és több csemege elkészítését a gyakorlatban is kipróbálhatják. Megismerkedhetnek a különleges fűszerekkel, azok használatával valamint az alapvető konyhatechnikai eljárásokkal. Terítékre kerülnek pl. a csatnik (édes-csípős szószok), lepénykenyerek, sós csemegék, szabdzsik (zöldséges főételek), aromás italok, fűszeres rizsek, az étkezés rítusos kezdőállomása, a mungóbab leves és izgalmas ízvilágú édességek. Bemutatjuk a panír (házisajt) elkészítését és felhasználási lehetőségeit. Hagyományosan földből kiépített tűzhelyen történik a látványfőzés, melyet eredetileg tehéntrágyával fűtöttek. A kirakodóvásárban egyebek között képviselni fogja magát Krisna-völgy is, ahol biotermékeket tudnak vásárolni hazánk legnagyobb ökofalvából. A nap folyamán lehetőség lesz gasztronómiai témákban és Ájurvéda területén előadásokat hallgatni és végül, de nem utolsósorban finomakat eszegetni!

Bővebb információk a Lélek Palotája internetes oldalon és a következő telefonszámon: +36 30/643-31-13

http://budapestturizmus.krisna.hu

További részletek: ITT >>

Várjuk Önöket sok szeretettel!