Virágok Kṛṣṇa kertjében

Fodor Életmód, Hírek, Öko

Kṛṣṇa-hívők napi lelki gyakorlatában rendkívül fontos szerepet kap az oltári imádat végzése, Isten ún. mūrti formájának ékesítése, a templom díszítése. Az imádat részeként a hívők már kora hajnalban csodálatos virágfüzéreket készítenek és csokrokat komponálnak az oltárra. Az Úr Kṛṣṇa és örök Társai nyakába és lábaihoz helyezik a virágdíszeket és felajánlják azokat Istennek.

Virágoskert

A virágok a tavasztól őszig terjedő időszakban azonban nem csak az oltáron nyújtanak csodálatos látványt, hanem már növekedvén is. A hívők a templom kertjében ezért létrehoztak egy kis virágoskertet, s a friss virágfejeket, szirmokat közvetlenül az épület mellől gyűjthetik így be alkonyatkor vagy korahajnalban.
A virágok szép fejlődését kis, házilag készített öntözőrendszerrel segítik. A praktikusság, a önellátás és fenntarthatóság, valamint a lelki célok gyorsan találkoztak Kṛṣṇa kertjében!

Virágoskert

Ha valaki egy kis feltöltődésre, elmélyülésre vágyik a kertben pihenve, imádkozva, szintén jó kikapcsolódást jelenthet számára a Haré Krisna Központ csillaghegyi épületegyüttese.

www.budapestturizmus.krisna.hu >>