A Felvonulási téren folytatódik a mindennapos ételosztás

Fodor Ételosztás, Hírek, Kiemelt

Február 24, hétfőtől az érdeklődők már az Ötvenhatosok terének (volt Felvonulás tér) az Ajtósi Dürer sor felőli végén találják meg a Krisna-hívők mindennapos ételosztását. Az időpont nem változik, továbbra is 12 órára várjuk a rászorulókat.

Az 1989 óta a Blaha Lujza téren zajló ételosztások helyszíne az utóbbi években többször is áthelyeződött, a február 19-én tartott Közterület-hasznosítási Bizottság ülésén azonban a Fővárosi Önkormányzat véglegesen kijelölte és jóváhagyta az új belvárosi ételosztó pontot a Krisna-hívők számára.

Mivel a szolgáltatást naponta ötszázan is igénybe veszik, a népkonyha számára leginkább egy közterületi helyszín nyilvánult alkalmasnak. Az éhezők zöme a belvárosi kerületekből érkezik, ezért a helyszínválasztás során az is fontos szempont volt, hogy lehetőleg olyan frekventált pesti teret jelöljenek ki az ebédosztásra, aminek jó az infrastruktúrája, a lakosságot mégis a legkevésbé zavarja a mindennapos esemény. Így esett a választás az Ötvenhatosok terének Ajtósi Dürer sor felőli részére, ami közel esik mind a Thököly úthoz, mind a Keleti pályaudvarhoz, így remélhetőleg az eddigi vendégek az új osztópontot is könnyen meg tudják majd közelíteni.

A hosszú távon rendelkezésre bocsátott új helyszín felkutatásában és engedélyeztetési procedúrájában nagy szerepet vállalt egyrészt Tarlós István főpolgármester úr, másrészt a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Felügyelet. Segítőkész munkájukat a rászorulók nevében ezúton is köszönjük!

www.karitativ.hu