Az ISKCON GBC Végrehajtó Bizottság levele az ukrán menekült bhakták részére

Admin Hírek, Kiemelt

Készítette: ISKCON GBC Végrehajtó Bizottság közreműködő társa, 2014. július 23.

ukrajna1

Ukrán hívő menekült anya, újszülött gyermekével és maradék értékeivel az ISKCON magdalinivkai menekült otthonánál.

 

A Kelet-Ukrajnában növekvő humanitárius krízisre válaszolva az ISKCON (Kṛṣṇa-tudat Nemzetközi Szervezete) Vezetői Testületének Végrehajtó Bizottsága nemrégiben levelet intézett az embert próbáló helyzet által érintett hívekhez:

„Kedves Ukrán Kṛṣṇa-hívők!

 Kérlek, fogadjátok alázatos hódolatunkat. Minden dicsőséget Śrīla Prabhupādának.

Az ISKCON Vezetői Testületének Bizottsága nevében kérlek, fogadjátok az Úr Kṛṣṇához védelmetekért szóló imáinkat, legmélyebb szeretetünkkel és jólétetekért való aggodalmunkkal egyetemben.

Nehéz szívvel követjük az ukrajnai eseményeket a médián keresztül. Közvetlenül Nirañjana Mahārājātól hallottunk a hatalmas kihívásokról, veszélyekről és fenyegetésekről, melyeken keresztülmentek.

Az Úr kegyéből sokan túléltetek bombarobbanásokat, támadásokat, és a közvetlen közeletekben folyó harcok más borzalmas hatásait.

Tudjuk, hogy az ukrajnai ISKCON-vezetők mindent megtesznek annak érdekében, hogy támogassanak benneteket és lelki útmutatást biztosítsanak ezekben a nehéz időkben. Sokan el kellett költözzetek, hátrahagyva az otthonotokat, munkátokat és templomi közösségeteket.

Imádkozunk, hogy továbbra is menedéket vegyetek az Úrnál és Szent Nevénél. Kṣṇa azt mondja a Bhagavad-Gītā nyolcadik fejezetében, hogy „Az anyagi világ a legfelsőbb bolygótól a legalsóbbig a szenvedés birodalma, ahol az ismétlődő születés és halál az úr.” Ugyanakkor tudjuk, hogy Ő a Legfelsőbb Irányító, Élvező és Barát. Ha menedéket veszünk Nála, megóv és keresztülvezet a legnagyobb nehézségeken is, ahogy tette Arjunával is a kurukṣetrai háborúban.

Időnként szemünk elé tárul, milyen borzasztó hely is ez az anyagi világ. Śrīla Prabhupāda kedvteléseiből tudjuk, hogy ő maga is nagy megpróbáltatásokon ment keresztül elkötelezettségéből adódóan, hogy az Urat szolgálja. Elvesztette az üzletét, Bhagavad-Gītā magyarázatait ellopták épp amikor úgy látta, talált egy kiadót, megsebezte egy tehén, elszenvedett két szívrohamot, és még sok más történt. Emlékszünk, hogy amikor a II. világháború idején Kalkuttában volt, és a várost bombázták a japánok, Śrīla Prabhupāda úgy nyilatkozott, hogy a bombák is Krṣṇa megnyilvánulásai, ám nem túl kedves formában.

Ez tehát mindannyiunk számára, főleg az ukrán testvéreinknek egy megpróbáltatásokkal és nehézségekkel teli időszak. Ám tudjuk, hogy az Úr mindig jelen van, és Ő és az Ő Neve a mi védelmezőnk.

Kérlek, tegyetek meg minden tőletek telhetőt, hogy biztosítsátok a magatok és hívő társaitok biztonságát. Tudomásunkra jutott, hogy a bhakták megnyitják otthonaik ajtaját, hogy menedéket nyújtsanak egymásnak. Nagylelkűségetek, egymás iránti szeretetetek és lelki erőtök dicséretre méltó.

Mind imádkozunk értetek, és imádkozunk, hogy a legsötétebb órákban is érezzétek az Úr jelenlétét. Tudjuk, hogy az Úr kegye megoltalmaz benneteket.

Szolgáitok:
GBC Végrehajtó Bizottsága
Anuttama Dāsa
Praghoṣa Dāsa
Śeśa Dāsa

Forrás: http://iskconnews.org