Élelmiszercsomag és rajzpályázat – így motiváljuk az iskolásokat Pécsett

Fodor Ételosztás, Hírek, Kiemelt

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége által működtetett országos segélyszolgálat, az “Ételt az Életért Program” minden hónapban tartós élelmiszercsomagokkal lepi meg a pécsi iskolák nehéz helyzetben élő tanulóit. Az intézmény pedagógusai által leginkább rászorulónak vélt diákok részesülnek a támogatásban.

Februárban a Hősök terei általános iskolára esett a választás, ahol sok szeretettel várták a csapatot. Havonta átlagosan 50 csomagot osztanak ki a pécsi önkéntesek (+ kiemelt ételosztások), melyek tartós élelmiszereket, gyümölcsöt, kukoricapelyhet és csokoládét tartalmaznak. Czimmer Tamás igazgató úr az alábbi pár sorban fejezte ki háláját a gyermekek nevében:

” Ezúton szeretném megköszönni önzetlen támogatásukat iskolánk felé, ezzel sok örömet  szerezve gyerekeinknek. Kérem, köszönetemet tolmácsolja mindazoknak, akik ebben szerepet vállaltak. A rajzok folyamatban vannak.”

A fenti levélből persze már sejthető, hogy az iskolai csomagosztás mellett kihirdetésre került egy rajzpályázat is. A “Csak győztesek!” elnevezésű pályázaton nincsenek vesztesek, minden induló egyszerre nyertes is, hiszen megpróbálta alkotás által kifejezni az összefogást és odaadást. Az aktuális pályázat címe: “Góranga, azaz légy boldog”, a témája pedig a segítségnyújtás – Te hogyan képzeled?

Az Ételt az Életért pécsi csapata márciustól újabb és újabb iskolákat keres fel havonta, hogy segítse a gyermekeket és inspirálja őket a tanulásra és az iskolai együttműködésre.

2014 a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségénél a gyermekek éve. Az önkéntesek remélik, hogy példájukkal számos közösséget inspirálnak majd arra, hogy segítsék a rászoruló gyermekeket.