Ezüstérmes krisna-völgyi pickle

Fodor Hírek, Krisna-völgy, Receptek

Hol volt, hol nem volt, volt Krisna-völgyben sok szép fügefa, telistele fügével. Azám, de még Krisna-völgy igen kedvező klímájában sem érik meg mindig a füge. Mit lehet kezdeni a rengeteg zöld fügével, ha közeledik az ősz? Lehet belőle pickle-t (indiai csípős-fűszeres szószt) csinálni, ami egy jellegzetes indiai ízelítő, egyszerre savanyú és csípős, szóval kedvező az emésztéshez.

Nos, az egyik Krisna-völgyi lakó a sok éretlenül leszedett fügét szintén helyi termésű mustármagot hozzáadva, gyömbérrel és csilivel jól befűszerezve fel is dolgozta, és ha már jól összeért, felajánlotta az Úrnak, és adott is belőle kóstolót egyik-másik barátjának. Történt akkor, hogy az egyikük éppen Badacsonytördemicre volt indulóban, hogy a helyi fesztiválon meséljen a szájtátva figyelő közönségnek a fenntartható életről és működő modelljéről, Krisna-völgyről. Hogy egyik szavam a másikba ne öltsem, a helyszínen aztán kiderült, hogy a fesztivál alkalmából megrendezték az első Badacsonytördemici Lekvár, Befőtt, Savanyúság Íz- és Szépségversenyt. Nosza, gondolt egyet, és benevezte a füge-picklet a versenybe.

Ezust_pickle

Mit tesz Krisna? A krisna-völgyi pickle elhozta a második helyet, és ezüst oklevelet kapott! (Mielőtt még a nyájas olvasóban felmerülne a kérdés, hogy vajon csak két induló versenyző volt-e, megnyugtathatom, volt vagy egy tucat).  A szakácsmester: Madhupati dász