Karácsonyi ételosztások – országos összefoglaló

Fodor Család, Ételosztás, Hírek, Kiemelt

Idén is sikeresen zárult a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének karácsonyi ételosztó rendezvénysorozata. Az akció során 32 tonna élelmiszert és 33 000 adag ételt osztottak ki a hívők a fővárosban és a vidéki térségekben. Évről évre nő azon vidéki települések száma, ahol helyi önkéntesek és lakosok bevonásával kistelepülések rászoruló családjainak szállít ki ételt a szervezet. Idén már Pécs, Debrecen, Szeged, Kecskemét, Kiskunhalas, Szolnok, Miskolc, Eger, Budapest, Somogyvámos, Nagyatád, Marcali, Kaposvár, Szombathely területén keresték fel a nehéz körülmények között élő családokat és kisnyugdíjasokat.

Több helyszínen a helyi családsegítővel vagy pl. anyaotthonokkal való együttműködés keretében keresték fel a leginkább nélkülözőket.

Budapesten a VII. kerületi önkormányzattal egy karácsonyi ünnepség keretében, illetve egy hajléktalanokat ellátó kórházban, valamint Óbudán (III. ker.) szintén az önkormányzattal és a helyi családsegítővel való együttműködésben szerveztek ünnepi programokat. A legnagyobb, kiemelt akció a Budapesten megrendezett Blaha Lujza téri ételosztás volt, ahol a munkát a Honvéd Utánpótlás Vízilabda Klub Sportegyesület csapatának tagjai és hírességek is segítették, többek között Réz András, Marjai Judit, Fischer Iván, Selmeczi Tibor, Nagy Tibor, és Szalóki Ági. Köszönjük odaadó, szép szolgálatukat, támogatásukat!

A rendezvényről a média és a közmédia számos hírben és cikkben, valamint televíziós riportokban számolt be. Köszönjük, hogy hírt adtak munkánkról! Azok, akik szívesen megtekintenék a Krisna-hívők munkáját az alábbi gyűjtésből válogathatnak.

www.karitativ.hu

https://www.facebook.com/etelosztas

Adhat Vonal - Ételt az életért