Krisna-völgyi Búcsú mások szemével

Admin Hírek, Képtár, Kiemelt

Csodálatos hangulatban és rekkenő hőségben zajlottak a XIX. Krisna-völgyi Búcsú programjai. A háromnapos fesztiválon a rendkívüli kánikula ellenére is több mint 6000 vendég látogatott el a völgybe. Az érdeklődők leginkább a tradicionális indiai esküvőkre és a gasztronómiai különlegességekre voltak kíváncsiak.  Az alábbi linkeken néhány beszámoló, képriport, videó tekinthető meg… Nem árt azonban tudni, hogy Krisna-völgy egész évben várja szeretettel vendégeit. A turisztikai szezonban koraőszig pedig a hét minden napján vendégvezetésekkel várják az új és a visszatérő vendégeket.

Beszámolók:
http://velvet.hu/blogok/balaton/2014/07/22/krisna-volgyi_bucsu_a_tokeletes_falunap/
http://travelo.hu/kozel/2014/07/21/krisna_bucsu/

Fotók:
http://www.hirado.hu/2014/07/19/krisna-volgyi-bucsu-somogyvamoson/
https://www.flickr.com/photos/krisnavolgy/sets/72157645353499267/

Videó:
http://kapos.hu/videok/kapospont_net_video/2014-07-20/a_krisna-volgyben_jartunk.html

A színpadi műsor részeként a zene, a tánc, a színdarabok, a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola hallgatóinak jógabemutatói mind-mind azt a célt szolgálták, hogy a nézők bepillantást nyerhessenek India ősi, Isten-központú kultúrájába. Az egyedülállóan családbarát rendezvényen minden korosztály számára kínáltak programokat. Pónilovaglás, körhinta, cukormentes édességek és biofagylalt a kicsiknek, íjászat, biokertészeti körséták, ökrös bemutatók a nagyobbaknak. A templomépülettől a tehenészetig tartó, frangipáni virágok illatával elárasztott két kilométeren a kézműves kirakodóvásár míves portékái közül lehetett válogatni.  Az Ökoporta idén is sok hasznos ötlettel szolgált a biogazdálkodás, egészséges háztartásvezetés iránt érdeklődőknek. Előadások és gyakorlati bemutatók váltogatták egymást.

A tűzceremóniával egybekötött védikus esküvőkön  szépséges menyasszonyok fogadtak örök hűséget párjuknak a közösség és a nézők előtt. Krisna-völgy a béke és boldogság szigete,  ahol mindenki megtapasztalhatta az Isten, azaz Krisna iránti szeretet transzcendentális ízét.

Több mint 6000 ember látogatott el július 18-20 között a Krisna-völgyi Búcsúra, de jövőre is visszavárunk mindenkit egy napra, egy hétre, vagy akár egy életre!