Krisnás ételosztás a szerbiai árvízkárosultaknak

Fodor Ételosztás, Hírek, Kiemelt

A Krisna-hívők nemzetközi csapata is bekapcsolódik a Bosznia-Hercegovina és Szerbia területén történt árvízi katasztrófa kárenyhítésébe.

A Krisna-hívők “Ételt az Életért Szegényélelmezési Programja” megkezdte a bajbajutottak étkeztetését Bosznia-Hercegovinában és Szerbiában, ahol a 150 éve nem látott áradások természeti csapásként érték a térséget az elmúlt napokban. A Krisna-tudat Nemzetközi Szervezete más segélyszervezetekkel együttműködve élelmiszer és meleg étel osztással, azaz a túlélők legalapvetőbb ellátásával igyekszik hozzájárulni a krízis enyhítéséhez. A hívek nemzetközi szinten kezdtek stratégiai egyeztetésbe a helyzet mielőbbi orvosolásával kapcsolatban. Amíg a Krisna-hívők által gyűjtött nemzetközi segélyek és önkéntes csapatok a helyszínre érkeznek, addig is a helyi szerzetesek átlagosan 400 adag meleg ételt készítenek naponta saját erőforrásból. Az ebédet Novi Sadban, illetve a legkritikusabb régióban, Obrenovac településen osztják ki a víz fogságában rekedt áldozatoknak, akiket csak külön engedéllyel, rendőri kísérettel, csónakokon lehetséges megközelíteni. A Krisna-hívők Szarajevó térségében hasonló szolgálatot végeznek.

(A különösen csapadékos és ciklonokban gazdag tavaszi időjárásnak köszönhetően 3 hónapnyi csapadék hullott le a balkáni térségre néhány nap leforgása alatt. A kisebb folyók, patakok egymás után, hirtelen léptek ki medrükből több helyen átszakítva a gátat. Az embereknek nem volt lehetőségük elmenekülni az áradat elől, amely a délszláv háború óta nem látott pusztítást hagyott hátra, 35-en meghaltak és tízezreket kellett evakuálni. Szerbia kormánya nemzetközi segítséget kért a védekezés folytatásához és az emberek mentéséhez, mivel óriási, egybefüggő területek kerületek víz alá, így egyes régiók egészen egyszerűen megközelíthetetlenek.)

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége elsősorban a főzéshez szükséges alapélelmiszereket biztosító pénzadománnyal kíván hozzájárulni a nemzetközi csapat munkájához.

A balkáni árvízi ételosztás a KHB 10201006 – 50280757 – 00000000 számlaszámán keresztül (számlatulajdonos MKTHK) az “árvíz” megjegyzéssel, vagy a 13600-as Adhat Adományvonalon, a 33-as kódot tárcsázva hívásonként bruttó 250 Ft-al (egy tál étel árával) támogatható. Köszönjük!