Május 19.: Virágom, virágom… Virágünnep Krisna-völgyben

Fodor Életmód, Hírek, Krisna-völgy

2014. május 19-én, 10-17 óra között.

A virág kihajt, rügyezik és növekszik és ragyog… Szívünk virágba borul és akárcsak a természet nyáron, úgy születik újjá lelkünk.

A világ népeinek történeteiben sok virág szerepel szimbolikus értelemmel. Az anemona vagy szellőrózsa, a szegfű, a jácint, a liliom, a lótuszvirág, a nárcisz, a mák, a rózsa, a napraforgó és az ibolya gyakori szereplői ezeknek a történeteknek és a különböző kultúrák szokásainak – vagy éppen a magyar népköltészetnek.

A római mitológiában például Flóra néven tisztelték a virágokat védelmező istennőt, és minden évben tavasz-ünnepséget, Floráliát rendeztek köszöntésére. Gyakran ábrázolták virágözön közepette vagy virágokat szórva.

A lótuszvirágot a keleti vallásokban – a tisztaság, a felvilágosodás, a megújulás és újjászületés szimbólumaként tartják számon. A virág jellemzői nagyon hasonlítanak az emberi szellemet jellemző vonásokra, vagyis arra, hogy még tisztátalan környezete ellenére is a lótuszvirág képes igen szép virágokat produkálni és tisztának maradni – szirmai, levelei, mint a víz felszínén maradnak. Hasonlóan, egy szent ember is képes távol tartani magát az anyagi hatásoktól, annak ellenére, hogy az anyagi világban él.

Kṛṣṇa-völgyben minden tavasszal megrendezzük a virágünnepet – emlékezve a virágok szimbolikus és valódi jelentésére.

Látogatóink számára ezen a napon különleges programot állítottunk össze. Virágkertészetünk megtekintése után minden vendégünknek lehetősége lesz saját csokrát felajánlani az oltáron az Isteni Párnak, Śrī Śrī Rādhā Śyāmasundarának.

Ha kertjükből hoznak Nekik virágot, azt is szívesen vesszük, hiszen a Bhagavad-gītāban Kṛṣṇa Maga mondja:

„Ha valaki szeretettel és odaadással áldoz Nekem egy levelet, egy virágot, egy gyümölcsöt vagy egy kevés vizet, Én elfogadom azt.” BG.9.26.

Tombolajátékunkban a nap végén meg is nyerhetik kedvenc növényeiket. Természetesen éttermünkben aznap különböző virágételeket is kóstolhatnak.

Szeretettel várjuk Önöket május 19-én 10-17 óra között Májusi Virágünnepünkön.

www.krisnavolgy.hu